Ekim 16, 2012

Renkleri öğretmenin kolay mı kolay yöntemi...

Yazılarımı okuyanlar bilir Emre'yle birlikte ufak tefek aktivite denemelerimiz oluyor, biraz biraz montessoriye de giriş yaptık.E tabi bende sürekli araştırmadayım, daha neler yapabiliriz yaşına uygun olarak.Çünkü en keyifli ve onun en anlayarak yapabileceği aktiviteler genelde 2, 2,5 yaşında başlanabilecek şeyler.Neyse lafı uzatmadan geçenlerde dedim ki bizde renkleri öğrenelim yavaş yavaş, sonuçta 22 aylık olduk.

Her zamanki gibi başladım araştırmaya blogger dostları ziyaret ettim bolca.Bu arada nedense bir türlü materyal ve vakit bulamadık bu aktivitelere.Ama bir yandan da günlük hayatımızın içinde daha sık değindik renklere.Boya yaparken ''kırmızı boyayalım annecim, aaa bak burası yemyeşil oldu'' kitap okurken '' sarı ördek demiş ki, yeşil kurbağa zıplamış, aaa bu çocuk mavi pantolon ve satı t-shirt giymiş, bak burda bir beyaz tavşancık varmış'' oyun hamurlarıyla oynarken '' şunu verirmisin annecim , mor olanı, aaa bak kırmızı hamurdan elma yaptık, hımmm bu mavi bir kare ''  oyuncaklarıyla oynarken '' hadi legolarla yeşil bir kule yapalım, ben kırmızı arabayı aldım sende bu gri olanı al'' '' bugün ben siyah giydim, Emre'de mavi giymiş''Birde yolda giderken arabaların renklerini söylemece oyunumuz var, bu oyunu da Emre başlattı :)

Sonunda oldu Emre'de alıştı bu mini oyunumuza artık herşeyi renkleri ile tanımlıyor.Kııızı (kırmızı), mami (mavi), beyaş, sağı, işil (yeşil), moy, çiyah, gıyi, tuyucu.

Geçen sabah anneannesine teyzesinin bluzunu getirmiş, mor giycem de mor giycem diye tutturmuş.Sonunda annem giydirmiş, bir süre gezmiş beyimiz mor rengiyle de rahatlamış :)

Bu arada teyzesini çok seviyor Emre.Teyzemiz yeni kelimeler öğretmiş oğluma.Ayatım (hayatım), bitanem, cınım (canım), aşıkım (aşkım). Yeni türkçe öğrenmiş ruslar gibi söylüyor veeee özelliklede kızdığımızı düşündüğü zamanlarda :) Geçen gün iş arkadaşlarımla kahvaltıya gitmiştik, orada da söyledi bizim kızlara.Kızlar çığlık çığlığa öpücük yağmuruna tuttular oğlumu.Sanırım çapkın olacak, şimdiden çözdü kadınlar ne ister :)

14 yorum:

  1. İlknur , ben hep diyorum yine diyorum çok başarılı bir annesin

    YanıtlaSil
  2. tabi Emre de akıllı bir çocuk , annesini dinliyor.Benimkini oturtuyorum bıya yapmaya oralı olmuyor,hamur oynayalım bakmıyor bile,bende kızıyorum,kitap okuyalım yok ,ee nedir yani dedim dikkst eksikliği mi var bu çocukta,şarkı söylesin ,gitar çalsın iyi o zaman sorun yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım zamanla artıyor dikkatleri, Emre'de bazen istemiyor bende ısrar etmiyorum.Hem her çocuk farklı bak seninki de müziğe meraklı, sizde o yönde aktiviteler yapın.Önemli olan birlikte eğlenmek değil mi :)) birde yamaha clas'ın anne ve bebeklere müzik ve ritim dersleri var, bir araştır birlikte çok eğlenebilirsiniz :))

      Sil
  3. bizde de bu ara konu renkler.. ama dila inatla öğrenmeyi reddediyor.. bazen kırmızı çubuğu ver deyince veriyor.. ama bilerek mi yoksa rastlantı mı bilmiyorum.. senin dediklerini de bir yapalım bakalım.. diloş hanım nasıl karşılayacak..

    YanıtlaSil
  4. Maşallah ikinize de, bayılıyorum sizin şu anne-oğul eğlenerek öğrenme süreçlerinize:)Sen kızgınken, onun ayatım, cınım derken düşünüyorum da, insanda ne kızgınlık kalır ne başka birşey, gerçekten çözmüş olayı:))

    YanıtlaSil
  5. Bizde de oğlum çok iyi ama kızım herşeye kırmızı dıyor, bazen üzülüyorum, okulda bir hafta kırmızıyı öğrendikleri için kırmızı diyor: ((
    Sizin yöntemleri de deneyeceğim: )

    YanıtlaSil
  6. :)) bu minik minik konuşmalar çok tatlı değil mi! ben de herşeyi renkleriyle söylüyorum, bir türlü oturmuyor kafasına, herşeye kırmızı diyor Alya :)

    YanıtlaSil
  7. ayyy ne güzel aktiviteler olmuş bunlar böyleee :)

    YanıtlaSil
  8. yorumlara bakınca dikkat ettim de kızlar genelde kırmızı ile başlamış öğrenmeye ve her şeye kırmızı diyorlarmış :) sanırım bu doğanın kanunu, kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun :)
    Bu arada biz bu yöntemden gerçekten fayda gördük, ilk başlarda ben anlatıyordum sadece dinliyordu tepkisiz, meğer hepsini kaydediyormuş :)

    YanıtlaSil
  9. Sen , yakisikli oglun , Duru ve annesi, Baris in annesi iyi ki varssiniz dedigim ve heyecanla takip ettigim bloglardansiniz , hic kitaba ihtiyac yok sizler varken , gelecek icin yatirim olarak arsivliyorum her faaliyetinizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımmm çok teşekkürler Enoch ve kardeşi ile keyifli vakitleriniz bol olsun inşallah :)

      Sil
  10. MAŞALLAH SİZE DEVAM EDİN İKİ ÇOCUK ANNESİYİM.
    BENDE ÇOK GAYRET ETTİM:)

    Emreyle hayat canım sorunda toz gıda boyası ile renklendirme olurmu demişsin.
    olur:)))
    renkleri tutturabilirsen:)))

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı