Şubat 24, 2014

Gittiğimiz iki tiyatro oyunu

Haftasonları mutlaka bir program yapmaya çalışıyorum, cumartesi için oğlumla başbaşa, pazar ailecek dışarı çıkmaya çalışıyoruz.

Ve aktivitelerimiz genelde onun hoşlanacağı şeyler oluyor.Hava güzelse mutlaka açık hava, kapalıysa sinema tiyatro veya varsa hoşumuza giden bir AVM etkinliği.

Ama ayda birkaç tiyatroya gitmeye özen gösteriyorum mutlaka.İşte en son gittiğimiz iki oyun;



İlki Arı Maya; Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezinde idi.Ben biraz daha çizgi film tadında bir oyun bekliyordum ama meğer konu tamamen farklıymış.Çalışkan Arı Maya aslana karşı orman yönetimine aday olur, seçim yapılır ve kazanır.Dağınık ve hayvanlara kötü davranan aslan bu hatasını anlar özür dileyip iyi bir aslancı olmaya karar verir.Sanki biraz siyasi bir oyun mu ne :) heee birde oyunun biletleri 20 TL.Ben Emreyi kucağıma alırım deyip tek bilet aldım.Zira 40 TL çok geldi.Ama söyliyeyim kapıda görevliyle de tartışıp girdim oyuna, yok efendim iki bilet almalıymışım.Kardeşim zaten bu çocuk öndekinden göremeyecek sahneyi ve kucağıma gelmek isteyecek, niye boşa para vereyim.Devlet tiyatrosu gibi 3-4 TL olsa neyse :)




ikincisi Hulk ile Hulki; Mecidiyeköy'de Trump Tower'ın yanında bir sokakta küçücük Oda Tiyatrosu.Mekan sevimliydi, oyunda da kaba kuvvete başvuran Hulk yerine akıllı uslu bir çocuk olan Hulki'nin uzaylılarla arkadaş olmasını ve onlara yardımcı olmasını anlatıyordu :)

Benden bu kadar yeni oyunları araştırıyorum.Zira devlet tiyatrolarında bu yıl yeni bir çocuk oyunu olmadığından, hep özel tiyatrolara gidiyoruz :(

2 yorum:

  1. Evet ya özel tiyatroların ücretleri gerçekten pahalı oluyor.Bir de iki bilet alıp çocuğu kucakta oturtup boşuna bir koltuğa para ödetecekler. Başlarına gelmediği için bilemiyorlar işte. Biz de sinemada boşuna iki koltuk almıştık. Bir koltuk sinema boyunca boş kaldı.Palto ve çantalarımızı yığmıştık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam emeğe saygı ama çocuk tiyatrosu için de tane TL'lik biler çok pahalı bence. Tabi sinema için de aynı durum geçerli.

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı