Şubat 10, 2014

25. hafta şeket testi

25. haftamız da bitti çok şükür, bu haftanın önemli gelişmelerini not düşmek istedim :)

Şeker testimizi yaptırdık bu hafta, ilk olarak 50 gr şeker yüklemesi yapılsı geçen salı günü veeee beklediğim gibi yüksek çıktı.Beklediğim gibi diyorum çünkü Emre'ye hamileyken de sınırın üstünde çıkmıştı.Gerçi sonrasında 100 gr'lık yüklemede normal çıkmıştı ama ben hep dikkat etmiştim hamileliğim boyunca.

Neyse sonuç olarak üst sınır 140 ve benim sonucum 143. Evet çok çok yüksek değil ama doktor işi şansa bırakamayız hem bebeğin kilosu önden gidiyor hemde kanunen 100 gr'lık testi de yapmamız gerekiyor dedi.Neyse ki bu sefer daha deneyimliyim de sonuca hüngür hüngür ağlamadım Emre'de olduğu gibi :)

Pazar sabahı erkenden gittik Acıbadem Bakırköy'e.Pazar çünkü 3 saat boyunca hastanede kalabalık olmadan rahat rahat yayılmak istedim kadın doğum bölümünde :)

100 gr şekerli suyu içince aç karnına ilk saat hafif bir baş dönmesi, tatlı bir uyku hali oldu :) neyse sonra kendime geldim, ama son saat iftarı bekler gibi bekledim ve kan verir vermez koşarak çıktım hastaneden.

Yolda annemi aradım çayı koy geliyoruz çoook açım dedim.Yedim, yedim, yedim... Karnım doydu gözüm doymuyor..

Neyse akşam 17:00 de sonuçlar çıktı.Değerlerim bu sefer normal sınırlarda çıktı çok şükür.Yalnız paranoyak hamile olarak, yaw benden başka 4 hamile daha vardı aynı testi yaptıran ya sonuçlar karıştıysa ???? Bugün doktorum ile görüşeceğim tabi yine sonuçları, çünkü anlamadığım bir şey var neden ilk seferinde yüksek çıktı 2. seferde normal çıktı, sonuçta daha yüksek dozda şeker yüklendi.

Neyse ben yine de fit bir hamile olmak adına dikkat edeceğim yediklerime :)

Günün duası ; Rabbim kimseyi açlıkla terbiye etmesin, birde herkese sağlıklı, sıhhatli evlatlarını kucağını almayı nasip etsin.

18 yorum:

  1. Şu hamilelikte insanın aklında hep bin türlü şey dolaşıyor. İnşallah herşey normaldir.

    YanıtlaSil
  2. Hamilelik eşittir paranoya; ama ne kadar pinpirikli olursan o kadar sorun cikiyor. Rahat olmaya çalış. 50lik test yüksek cikinca 100 lük yaptiklarina göre bir bildikleri vardir herhalde:) sonuca güven sen sonuçta binlerce hamileye uygulanan bir islem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa hemde ne paranoya, yani 2. rahat olur derler ya yok, olmuyor insan :)

      Sil
  3. Selam,blogumdaki geçici arızadan dolayı yazılarımı http://tubannege.blogspot.com üzerinden link vererek paylaşacağım.Bu yorumu üye olmak isteyen tüm arkadaşlarıma gönderiyorum.Sevgilerimle,Tuba

    YanıtlaSil
  4. Hamile iken paranoyak gibi oluyoruz resmen, ben bir kendımde oluyor sanırdım, hele ki Semih 5 aylık kucağımda iken DEfne'ye hamile olduğumu öğrendiğimde tüm senaryolar geçmişti kafamdan, şimdi çok şükür normale döndük: )
    Umarım sağlıkla huzurla kucağına alıp bol bol misss kokusunu çekersin içine... Çok özledim bebek kokusunu: )

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy evet yaaa o miss kokuyu özlemiştim bende, seninkiler daha yakınmış maaşallah iyi idare ediyorsun :)

      Sil
  5. hahahaaaa ahh canım benim ne fena olmuışsundur beklerken şuan ne hissettiğini anlayabiliyorum.bence paranoya yapma karışmış olamaz sonuçlar iyisin maşallah:)))öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy aç kalmak ne zor yaa, bazen düşünüyorum da oruç nasıl tutuyoruz acaba :)

      Sil
  6. Bende hamileyken gebelik şekerim çıkmıştı ama 100 lükte de yüksek çıkınca doktorum diyet vermişti. Seni çok iyi anlıyorum endişelmeni ama 2.sinin normal çıkmasına sevindim. Allah sağlıkla almayı nasip etsin kucağınıza ve dediğin gibi gerçekten allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Özellikle hamileyken diyet yapmak daha kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa ne zor aç kalmak, ben hep istediğini yiyen bir hamile olmayı hayal etmiştim.Hep özenirdim oturup bir kutu dondurmayı bitiren hamilelere :) olsun bebişler seğlıklı olsun da artık biz idare ederiz böyle de :)

      Sil
  7. canım öyle deme ben de hiçbirşey yiyemeyen hamilelerdendim. kusma yüzünden gebeliğime 56 kilo ile başladım 6 aylık hamile iken 51,5 kilo idim. sonra doğuma 59.5 kiloya çıkmak için ne uğraştım. İnsanın yemeye zorlaması da kötü.Hele hamile iken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy seninki de daha kötüymüş, bulantı beter bişey zaten :( dediğin gibi benimki bişey değil :)

      Sil
  8. Cok sanslisin bence. Bir bebiisinin daha olmasi eminim cok guzel bir duygudur.olumsuzluklari at kafandan mutlu olki bebiste kendini mutlu hissetsin.keske benimde oglumun bir kardesi olsaydi.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur belki, niye olmasın :) Hem doğru söylüyorsun zaten iş yerinde yeterince strese maruz kalıyor bebe, bide bunlarlayormayayım :)

      Sil
  9. Bebeğinin seni hissettiğini unutma.Ona sen güvendesin mesajı vermelisin;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyorsunuz :) mutlu anne mutlu bebek :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı