Eylül 02, 2013

Seyir Defteri 2 (Alanya)

Alanya’ya vardığımızda akşamüstü olmuştu ve biz daha önceden rezervasyon yaptırmadığımız için birkaç otele baktık ve sonunda bize en uygun olanında kalmaya karar verdik.
Bizim kriterlerimiz odanın temiz olması, aile için uygun olmasıydı.Biz evde sadece gideceğimiz ve görmek istediğimiz yerleri belirledik.Kaç gün kalacağımıza gittiğimiz yerde karar veririz diye düşündük.Malum çocukla bir yerde az veya fazla kalmamız gerekebilir.Hatta hastalık falan olursa tatili yarıda kesip dönmemiz bile gerebilir.
Kullanmayacağımız için havuz ve yemek gibi özelliklerine pek bakmadık otelin.İlk deneyemimizdi bu şekilde rezervasyonsuz kalmak, biraz aceleye geldiğinden kaldığımız Kleopatra otelden pek memnun kalmasak da 2 gece için olduğundan çok önemsemedik.
Odamıza yerleştikten sonra ilk olarak Alanya  Kalesi’ne doğru yola çıktık, akşam Alanya’nın ve sahilin muhteşem manzarasını seyrettikten sonra ev yemekleri yapan bir  yerde oturup yemeğimizi yedik ve Emre için bir çocuk parkında vakit geçirdikten sonra otele döndük.
Ertesi gün Alanya’nın harika  Damlataş Plajında masmavi sularına bıraktık kendimizi, Emre’nin şezlogdaki öğle uykusundan sonra da hemen plajın yanındaki Damlataş Mağaralarını gezdik.Ertesi gün otelden ayrıldık ve  Alanya  İncekum Plajında denize girdik.Kumunu ve denizini çok beğendik.Burada Alanya’nın içerisine göre daha az Rus daha çok Türk vardı J
Yine Emre’nin öğle uykusu sonrasında yola çıktık ve Kemer’e doğru giderken Manavgat  Şelale’sinde mola verdik.Hemen söyliyeyim öyle hayal ettiğim gibi değildi, üstelik şelalenin yakınına da gidemiyorsunuz,  sadece uzaktan resim çektirebiliyorsunuz L Ama Kurşunlu Şelalesi daha  güzelmiş, bir daha ki sefere oraya gitmeye karar verdik ve Kemer’e doğru yola koyulduk.
Kemer’e vardığımızda akşam saat  21.30 olmuştu, tam sezonda rezervasyonsuz gittiğimiz için o saatte nasıl mı otel bulduk ????? Bir sonraki yazıda J









4 yorum:

  1. Cok kapsamlı ve verımlı bır tatıl olmus. resımler cok guzel kum denız gezı herseyı sıgdırmıssnız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo daha devamı da var, çok gezdik bu sene çok :)

      Sil
  2. Cok iyi canim ya bolum tatil yazilari bir kac yer gezince dahada guzel oluyor resimler harika devamini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım biraz yorucu oluyor ama çok keyifliydi:)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı