Eylül 04, 2013

Seyir Defteri 3 (Kemer)


Akşam saati vardığımız Kemer’de birkaç otele yer sorup da boş oda bulamayınca tam ümitsizliğe kapılacakken aklımıza akıllı telefonumuz geldi J
Eşimin telefonunda Google’ın ‘’yerel’’ adında bir uygulaması yüklü.İstediğiniz yeri yazıyorsunuz ve size o yöredeki otel, restoran, benzin istasyonu, cafe, tarihi yerlerin listesini hemde bulunduğunuz konuma yakınlığına göre sıralıyor.Hemen oteller sayfasına girdik yakınlıklarına, resimlerine ve yorumlarına baktıktan sonra birkaç oteli aradık.Nihan Otel’de yer vardı, gittik baktık küçük,tertemiz ve konumu süperdi J hemen yerleştik, Emre zaten başını yastığa koyar koymaz uyumuştu J
Ertesi gün kahvaltımızı otelde yaptık ve Kemer yakınındaki Phaselis Plajı ve Antik Kenti’ni görmek için yola çıktık.Deniz, kum ve tarihi kenti görüp akşam Kemer’e döndük.Çarşısını ve tabiki çocuk parkını gezdikten sonra otele döndük.
Sabah yine kahvaltı ve otelden çıkış.Yalnız bu otelin kartını aldık çünkü yolumuz tekrar Kemer’e düşerse mutlaka burada kalacağız yine J
Niyetimiz önce dün geçerken gördüğümüz teleferiğe binerek Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkmaktı.İyiki de yapmışız.Teleferik yolculuğu ve 2365 m yükseklikten Kemer’e bakmak harikaydı.
Sonrasında Olimpos Antik Kenti ve Plajı’na doğru yola çıktık.Gayet salaş olan Olimpos yakınındaki pansiyonlarda bir daha ki tatil dönemimizde kalabileceğimize karar verdik .(şu an kalamzdık çünkü bu ahşap bungalovların içinde börtü böcek olabilirdi ve bu Emre için tehlikeli olabilirdi).
Akşam üstü denizden ayrıldık yol üzerinde yörüklerin yemeklerinden yedik ve Ölüdeniz’e doğru yola koyulduk.Kemer Ölüdeniz arası sahil şeridi çok dar ve virajlı yollardan oluştuğundan, yolda epey vakit kaybettik ve akşam 10 gibi vardık.Bu sefer yolda birkaç otelle görüştüm ve gider gitmez Tonoz Beach’e yerleştik.Yine iyi bir seçim oldu bizim için.Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de aldığımız bu otelin odalarını ve yemeklerini çok beğendik.
Ölüdeniz’de 4 gün boyunca neler yaptık ????? Az sonra J













2 yorum:

  1. Cok iyi ya boyle tatilleri daha cok seviyorum kemer cok guzel bir yer iki kere gittim bende oludenizde harika pozlar daha da harika kavun icinde donduma cekti canim resimlere bakarken :)

    YanıtlaSil
  2. evet yaaa hepsi ayrı güzel yerler, kavun içinde dondurmayı evde de denedik geçen gün ama aynı tadı alamadım nedense :)

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı