Şubat 08, 2013

Sihirli Boya

Aslında çok oldu ilkokul yıllarımdan hatırladığım bu aktiviteyi yapalı ama bir türlü fırsat bulamadım yazmak için.Geçenlerde Yusuf ve Yunus'un Annesi  blogunda paylaşınca aklıma geldi ve yine de gecikmeli olarak paylaştım.

Önce beyaz kağıda beyaz mum ile istediğiniz şekli çizin sonra çocuğun eline sulu boyayı verin istediği gibi boyasın.Mumlu alanlar boyanmayınca sizin şekiller hooop ortaya çıkıyor.Ben önce balık çizdim bol bol ve mavi renk boya verdim Emre şaşırdı balıkları görünce :) Sonra da kar ile ilgili birşeyler çizdim ve siyah boya ile boyadık.

Benim yöntem küçüklüğümden aklımda kalan bir yöntem :) Yusuf Yunus'un annesi beyaz pastel boya kullanmış , gayet mantıklı aslında :)

Heee birde bidaha ki sefere şekilleri Emre'ye bırakacağım, istediğini karalasın, istediği renge boyasın :)



Not:Boyamadan önceki halini çekmeye çalıştım ama beyaz kağıda beyaz mumla boya hiç gözükmedi resimde :)

13 yorum:

  1. sızınkı cok daha guzel olmus ama. ben yusuıfa cızdırdıgım ıcın hem sekıller per bır seye benzememıstı onceden ben cızsem resmı aslında daha ıyı olurmus. senınkıler gıbı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekilleri görünce şaşırdı Emre'de :) Bence bir kere de böyle deneyin :)

      Sil
    2. mutlaka bır daha yaparsak ben cızıcem guzle bır resım boylece yusufa surprız olucak. sızın resımler cok tatlılar ahtopota bayıldım

      Sil
  2. ben de siz paylaşınca hatırladım,tamamen unutmuşum.iyi ki paylaştınız ilk fırsatta yapmalı,sevgiler,teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bana da çok oluyor bu, blogları gezerken hep aaa bende yapacaktım bunu diyorum :) yapılacaklar listesi hazırlamalı :)

      Sil
  3. dogru hatırlıyorsunuz yontemı beyaz boyada mantıklıymıs gercekten..zevklı bır calısma

    YanıtlaSil
  4. Bende bloglarda gördüğüm sevdiğim çalışmaları not ediyorum :) bu çalışmada yapılacaklar arasında :) çok güzel olmuş Emre'nin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir çalışma olmuş.Ne kadar mutlu olmuştur eminim Emre de.Süpriz resim :)

    YanıtlaSil
  6. Tekrar yorum yazmıs olucam ama burda benı refere verdıgın ıcın cok tesekkur ederım. sonucta bu yontemle resım yapan bır suru blog var bu benden cıkan bır fıkır olmamasına ragmen bu aktıvıteyı yaptıgını gordugun en son kısıyı refere olarak vermenın ne kadar degerlı bır hareket oldugunu yenı farkettım. en son yaptıgım bır ıkı orjınal seyın benım hemen ardımdan benı takıp eden bloglarca refere verılmeden yayınlanmasından sonra sneın refere vermen cok daha anlamlı bır hareket oldu ve bır tesekkuru hakettıgını daha once dana yeterınc anlamlı tesekkur edemedıgımı anladım. tekrar tekrar cok tesekkur ederım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olurmu canım benim yaaa, hepimiz birbirimizden fikir alışverişinde bulunuyoruz, ben yaptığım çalışmayı herhangi bir blogda görürsem onu da yazıyorum ki benim yazılarımı okuyanlara farklı bir fikir, yada aynı çalışmanın farklı bir yapılış biçiminden de bahsetmiş olayım.Sonuçta herkes benzer aktiviteler yapabilir, hatta takipçim olmayan birisi bile benim blogumda gördüğü bir çalışmayı isim vermeden kendi fikriymiş gibi paylaşabilir ve haberimde olmaz.İnsanlar farklı farklı düşünüyor işte.Ama olması gereken tabiki referans göstermek.Sanırım insanlar referans gösterince bizim ''heh bak kendi düşünememiş, başkasından kopya çekmiş'' diyeceğimizi sanıyorlar.Oysa amaç en azından benim amacım sadece oğlumla yaptıklarımı paylaşmak, diğer blogları takip ederek onlardan fikir edinmek :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı