Şubat 04, 2013

Moon Dough yaptık sonunda :)

Pek çok blogda gördüm bu hamur ile yapılan aktiviteleri, hep bizde yapalım diyordum ama biraz daha büyüsün istiyordum.Geçen gün Etka'ca da görünce ne kadar eğlenerek oynadıklarını, tamam dedim akşam eve gidiyorum ve hemen hazırlıyorum hamuru.

Tarif basit, dört bardak un, yarım bardak sıvı yağ karıştırılıyor ve hem yumuşak hem de hemen dağılan bir hamur oluşuyor.

Biz o kadar sevdik ki, yaklaşık bir saat oynadık, kurabiye kalıplarıyla şekil verdik, ellerimizle top yaptık.Sonlara doğru artık hamurlar sağa sola saçılmaya başlayınca tamam dedim artık toplanma vakti :) Demem o ki evde denerseniz geniş bir örtü üzerinde yapın aktivitenizi :)

Bu arada hamuru bir poşete koydum saklıyorum, tekrar tekrar kullanılabilir olduğundan :)

9 yorum:

  1. Bende yapacağım bundan evdeki kalıpları bir bulabilsem :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor geröekten eğlenmenize çok sevimdim canım,bütün yorgunluğunu atmışsındır :) yanlız yapı ben 4 bardak un için yarım bardak koyuyorum, 1 bardakla dahamı güzel oldu acep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım bende yarım bardak koydum, yanlış yazmışım düzelttim hemen :)

      Sil
    2. Çok eğlenceli oluyor canım Emre'ye sık sık yap bence.
      Bende yazın taşıtlar duyusal havuzu için yapmıştım. Bakmak istersen :) http://alikemalalp.blogspot.com/2012/08/duyusal-havuz-sensory-tub-tastlar.html
      Sevgiler...

      Sil
    3. görmüştüm canım sizin duyusal havuzunuzu da :)

      Sil
  3. Ne güzel bakıyor kuma :) maşallah emreye .Bende yapacağım inşalah en kısa zamanda. Böyle birbirimizden bakarak bişeyler yapmak çok güzel oluyor. Bazen yapmayı düşündüğüm bişey oluyor sonra unutuyorum :) Blogger arkadaşlarımdan birisi yaptımı aa evet diyorum öne alıyorum yapacağım şeyi . Çok faydalı oluyor :))
    Benim daha önce okuduğum bir tarifte 1 bardak yağ vardı hatta bebeyağı idi. Evde bebeyağımız var .Bende onunla deneyeyim sonucunu yazarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene bakalım sonucu paylaşırsın.Bu arada evet bloglarda gördüğüm farklı aktiviteleri uygulamayı bende seviyorum, çok güzel fikirler oluyor.

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı