Kasım 01, 2012

Bayram Bize Yaramadı

Nerden başlasam, nasıl anlatsam...

Bayramda Malatya'daydık.Bayram sabahı kahvaltıdayız, Emre'de etrafımızda dolaşıyor.Nasıl oldu bilmiyorum, dur yapma diyene kadar elini sobaya değdirdi.Hemen elini suya tutup krem sürdük ama Emre durmadan ağlıyor.Düştük yola acile gidiyoruz, Emre eli eli diye ağlıyor.Neyse çok şükür elinin küçük bir bölümü yanmış, pansuman yapıldı, sarıldı döndük.Ohh dedik şükür buna da.

Bayramın 3. günü mevlüt vardı.Gittik pilavımızı yedik, eve geldik Emrecik öğlen uykusuna daldı.Uyandığında kusmaya başladı, ama durmadan.Su içse anında çıkıyor.Ardından ishal de olunca bize yine gözüktü hastene yolları.Hemen kan tahlili yapıldı, biraz mikrop bulundu.İdrar tahlili de alalım dedik.Ama ne mümkün Emre yapmıyor çişini tahlil kabına.Korktu sanırım yada vücudunda sıvı kalmadığı için çişi de gelmedi.Neyse idrar poşetini taktık ve üstüne bezini bağladık çaktırmadan.Yavrum halsiz ve bitkin kolunda sıvı kaybı olduğu için takılan serumla yatıyor kucağımda.O yerinde durmayan çocuk kıpırdamıyor bile.Emzirmeyi denedim onu bile istemedi, gerisini siz düşünün.Neyse ki ertesi gün kusma geçti ancak ishal devam etti, hatta halen bile tam olarak geçmiş değil.Tabii ishalin 3. gününde ilaç kullanmaya başladık.Bu arada iştahsızlık da bonusu oldu.Çok şükür ki dönüş yolunda uçakta çok sorun çıkmadı.

Geldik İstanbul'a.Oğlum hala iştahsız ve halsiz.Zayfladı ve baygın baygın bakıyor bize derkeeeen dün gece ateş ve öksürük başlayınca bu sefer de İstanbul'da bir acil macerası yaşadık.Üst solunum yolu enfeksiyonu :( takipteyiz her an bronşite çevirebilir.

Yani anlıyacağınız bayram bize yaramadı :(

51 yorum:

  1. Geldi mi zaten hep üst üste gelir:(Çok geçmiş olsun.İnşalah bronşite dönmez de kolayca atlatırsınız.

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun İlknurcum... İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.. Tabii bronşite de çevirmesin inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım inşallah düzelir artık kuzucuk

      Sil
  3. çok geçmiş olsun ya,geldimi de üst üste gelir.geçsin gitsin hastalıklar minicik vücudundan

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok üstüste gelmiş her şey.
    Geçmiş olsun kuzuya! Merak etmeyin çocuklar böyle sık sık hastalanıyorlar büyüme çağında .
    Ahhh ah! Hiç unutmam hiç :( Oğlumun ateşi düşsün diye sabahladığımız geceleri hiç!
    Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin..

    YanıtlaSil
  6. Çok üzüldüm. Söz konusu çocuklar olunca akan sular duruyor.

    Çok geçmiş olsun.

    Bu arada Malatya da soba yakılmaya başlanmış mı? Antalya hala sıcak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.evet malatya bayaa soğuktu bayramda

      Sil
  7. Geçmişler olsun minnak emreciğime,
    büyüklerimiz hep kurban bayramı kazalı bayram derler , ne kadar gerçekçi bilemiyorum ama her zaman dikkat te etsek oluyor bazen ALLAH beterinden saklasın arkadaşım.
    çok geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
  8. çok çok geçmiş olsun kuzuya.

    YanıtlaSil
  9. çok çok geçmiş olsun kuzuya.

    YanıtlaSil
  10. geçmişler olsun.bizimkide daha yeni toparlandı.valla böyle günlerde üstüste gelir ya herşey.sizinde öyle olmuş.çok geçmiş olsun canım.elinde iz kalmaz inşallah,ve bronşit olmadan toparlarsınız umarım.elma ıhlamur bal karışımnın çok faydasını gördüm ben.içine tarçında atınca çok tatlı oluyo içiyorlar.öksürük için belki denersin.çok öptüm ikinizide...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok iştahsız hiçbirşey yemek istemiyor ama bir deneyeyim canım sağol

      Sil
  11. Cok gecmis olsun.bizde benzerini gecen sene yasadik.ve burda direk zehirlenme diye midesi yikandi.serum icin damar yolu bulamadilar vs.yazdiklarini okurken o gunleri yeniden yasadim sanki.icim acidi.Rabbim acil sifalar versin.komposto icir bol bol midesini bagirsaklarini duzenleR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol, komposto içiyor az az da olsa, aahh ah şu damar yolu muhabbeti de zaten ayrı bir olay bu çocuklarda

      Sil
  12. çoook geçmiş olsun canım yaa.inan okurken senin neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki çok zor çocuğun hasta olması.çaresiz kalıyoruz onlara birşey olunca.umarım en kısa sürede roparlar kendini kuzu.bu arada sende dikkat et annesi,sende hastalanırsan o zaman tam felaket olur aman yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa baygın baygın duruyor ya içim gidiyor o zaman.

      Sil
  13. Çok üzüldüm yaa,,çok çok geçmiş olsun,bir an evvel sağlığına kavuşsun.Size de güç ve sabır versin:((

    YanıtlaSil
  14. kıyamamm kuzuum çok geçmiş olsun:(

    YanıtlaSil
  15. çok ama çok geçmiş olsun. bayram bize de yaramadı :( annem ve babam dedemlerle birlikte kaza yaptılar. çok şükür ki hayatları sağ ama acılar ıcınde gectı bayram :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy çok üzüldüm , çok geçmiş olsun. nasıl korkmuşsundur yaaa, şükür ki cana gelmemiş.

      Sil
  16. Çok çok geçmiş olsun.Bayramda tüm bebeler hasta olmuş anlaşılan.Çok üzüldüm eminim çabuk atlatır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol dilekcim, bakalım bir atlatsak bunu da

      Sil
  17. geçmiş olsun ya.umarım bronşite çevirmeden hastalığı geçer. çocuklar hasta olunca hiç bişeyi gözün görmüyor.Emre iyi olsunda daha nice bayramlar görürsünüz inşallah.

    YanıtlaSil
  18. Ayy çok geçmiş olsun.:( Valla çocuk hasta olunca insanın gittiğinden geldiğinden birşey anlamıyor.İnşallah en kısa zamanda iyileşir, verdiği kiloları hemen alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa, bizden başka görümcemler de çok üzüldü tabii Emre hastalanınca.

      Sil
  19. Geçmiş olsun.Allah daha kötülerinden korusun.

    YanıtlaSil
  20. bu postu görmeseydım bugun sana maıl atacaktım ,merak ettım ,kesin bır hal var dedim .Çünkü bayramdan beri sesiniz çıkmıyor.Çok üzüldüm geçmiş olsun,geçenlerde bizde geçirmiştik bir enfeksıyon kilo vermiştik ,yemıyordu ,merak etme kısa zamanda toparlar,ne isterse onu ver.Alakasız şeyler isteyebiliyor ama olsun şu an yemesi gerek,Çok geçmiş olsun İlknurcum ,acil şifalar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yaaaa hiç bakamadım bloga Emre hastalanınca.Size de geçmiş olsun.Zayıfladı valla kuzum, bende ne isterse yesin diyorum ama ancak su içiyor.Buna da şükür.

      Sil
  21. Minik Emre'ye çok geçmiş olsun Allah en kısa zamanda şifasını versin ve sağlığına kavuşsun inşallah ...

    YanıtlaSil
  22. çok çok çok geçmiş olsun.. yavrum nasılda canı yanmıştır.. bizimki de 2.günü maalesef sobaya değdi.. birazcım parmak uçları kızardı.. çocuklar alışkın olmayınca böyle kazalar kaçınılmaz oluyor..
    enfeksiyonu için de çok üzüldüm.. o kadar korumamıza rağmen nasıl mikrop kapıyorlar anlamıyorum..inşallah hemncik iyileşir kuzum..

    YanıtlaSil
  23. Çok çok geçmiş olsun..Aman çocuklar hasta olmasın dertlerini de anlatamıyorlar..Onların canı yandıkça biz annelerin daha çok canı yanıyor..Acil şifalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle valla, çok şükür daha iyi artık

      Sil
  24. canım benim yaa çoook geçmiş olsun Emre kuzumaa :(

    YanıtlaSil
  25. Gecmis olsun kuzuma, en kisa zamanda iyiesir insallah

    YanıtlaSil
  26. Cok gecmis olsun, cocuklarimizhic oksurmesin, hapsurmasin, o minik vucutlarina birsey olmasin istiyoruz...kiyamam minik Emreye
    Hep iyi olsun, hemen toparlansin

    Sevgiler

    Ates boceginin annesi Muge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, şimdi iyi çok şükür, ateş geçti, iştahı da açılırsa tamamdır :)

      Sil
  27. Çok geçmiş olsun minik delikanlıya.Biraz toparlandı galiba, yorumlardan anladığım kadarı ile.İstahıda hemencik düzelir inşallah.Bizim gibi sizin bayram da sıkıntılı geçmiş..Bayram önemli değil minikler iyi olsun da..

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı