Haziran 27, 2012

Sayılı Aktivite

Emre'nin sayılara olan ilgisinden daha önce bahsetmiştim.Gördüğümüz her sayının ismini söylüyoruz ve parmağımızla da işaret ediyoruz.Şimdiye kadar bir iki kelimecik konuşan paşanın sayıları söylemeye başladığından da haberiniz vardır tabii.Ancak yeni ve önemli olan haber şu ki Emre 1 ila 10 arası sayıları tanıyor.Yani sayıyı görünce ismini söylüyor !!! 19 ay için erken değil mi biraz ?? Sayı aşkı bu olsa gerek :) Bakalım ilerleyen zamanda göreceğiz matematik ile de böyle ilgili olacak mı.

Eh oğlum sayıları bu kadar sever de ben ona sayılı bir aktivite yapmam mı :) Evdeki okey takımından sarı ve kırmızı renkli 1'den 10'a kadar iki seri ayırdım bir güzel yıkayıp temizledim ve tepsiye ters bir şekilde yerleştirdim.Tepsiyi Emre'nin önüne koyup da taşlardan birini çevirdiğinde ki yüz ifadesini anlatamam :) Tek tek bütün taşları çevirdi ve isimlerini söyledi.Tabi arada yanlışlar da oluyor :) Sonra birlikte taşları aynı renkleri yan yana gelecek şekilde ve sonra aynı sayıları eşleştirerek farklı oyunlar oynadık.Emre beyin isteğiyle taşları üst üste dizip devirdik ve çok mutlu olduk.



Birde oğluma yazı tahtası almış kuzenim.Öyle pahalı birşey değil, pazardan 5 TL olanlardan.Onun üzerine de çeşitli resimler yapıyoruz isimlerini söylüyoruz ama en çok sayıları yazıp ismini söylemeyi seviyor Emre.İçinde özel bir madde (demir tozu olabilir) var ve kaleminin ucu da metal, yani etrafı kirletme riski de yok :) Ben sayıyı yazıyorum, Emre'de ismini söyleyip siliyor tahtayı :) Bazende kendi karalama yapıyor :)




Şimdilik bizden bu kadar, yeni paylaşımlarda görüşmek üzere :)







11 yorum:

  1. Masallah oglunuza. 19 ay sayilar icin gercekten erken bir donem, bir uzmanla gorusmenizde fayda olabilir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım geçici bir dönem mi yoksa devam edecek mi? gerçekten bir ilgisi varsa üzerine düşebiliriz.

      Sil
  2. Maşallah Emre'ye:))Sayılara olan ilgisi hep sürer umarım.malum, matematiğin başarı ölçütü olduğu bir ülkede yaşıyoruz nede olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi yaaa, böyle giderse 10 yaşında ünivesite sınavına sokarım oğlumu :)

      Sil
  3. çok tesekkür ederim arkadaşım ziyaretinle hem blogumu hemde gönlümü şenlendirdin sınavlarda ite kaka sanırım iyi geçiyor sevgiler selamlar olsun öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  4. arkdaşım bizde sayılarla çok iyiyiz.hatta toplamada yapıyoruz.beş beş daha on kırmızı donnnnnnnnn.diyor nerden öğrendiyse::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo siz bizden baya öndesiniz :) ya valla bi kere duymaları yetiyor kaydetmeleri için :)

      Sil
  5. Çok güzel bir aktivite olmuş. Benim ufaklıkta büyüsün deneyeceğim bende ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi şöyle bir altı ay sonra filan seninki de başlar :)

      Sil
  6. Bence cok guzel bir fikir olmus.Bak bu fikri de calacaktim ama okey takimimiz yok:) Bir tavlam var onu da oynamayi bilen yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen barış'a öğret tavla oynamayı bence :))

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı