Nisan 26, 2012

Tehlike çanları çalıyor…

Emre 5 günlük olduğunda ilk doktor kontrolümüze gittik, kilo alımı normal, sarılık belirtisi yok.Doktorumuz süt arttıran gıdalar önerdi ve mama vermeyi kesebileceğimizi söyledi.
6. gününde burnunda hafiften bir tıkanıklık hissettim, emmekte güçlük çekiyordu.Hemen doktorumuzu aradım, genzine süt kaçmış olabileceğini, serum fizyolojik ile açabileceğimizi ama takip edip düzelme olmazsa kontrole  gelmemizi söyledi.
Ertesi gün hala burnu tıkalıydı, eşim ve annem her ne kadar evham yaptığımı düşünseler de, ben doktora gidilmesi konusunda ısrarcıydım ve evet haklıymışım.

Bronşit başlangıcı.Doktorumuz Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nde Sevil Elçin Kızılok (sağolsun çok deneyimli ve ilgili) iyi ki getirdiğimizi, şu sıralar zaten salgın olduğunu ve o gece bizi hastanede tutup buhar vererek durumunu takip edeceğini söyledi.Şaşkın bir halde meleğimizi yatırdık hastaneye.Kocaman yatakta küçücük kalmıştı oğlumuz, hemen burnundan buhar (ventolin) verilmeye başlandı.
Ertesi gün Pazar olmasına rağmen Sevil Hanım yine geldi kontrole.Maalesef ki düzelme yoktu.Henüz çok küçük olduğu için öksürüp ciğerlerini rahatlatamadığını, burnu tıkalı olduğundan rahat nefes alamadığını ve ağızdan da nefes almayı bilmediğinden desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Doktorumuzu korku dolu gözlerle dinledikten sonra hayatımız boyunca hatırlamak istemediğimiz o kabus dolu 10 gün başladı.
O minicik eline serum takıldı antibiyotik ve sıvı desteği için.Öyle ki hemşire damarı bulmakta zorlandı.Diğer eline nabız bağlandı ve burnundan da  4 saatte bir buhar veriliyor.Hemen ciğer filmi çekildi, evet ciğerlerde de var.
Bebeğimiz daha küçücük.Bu kadarı çok değil mi? Üstelik ben lohusayım.Şu anda evimizde olmalıydık L
Bu arada hemen söyliyim bronşit tamamen mikrobik.Yani  üşütmekten falan değil, birinden yada biyerden mikrop almış yavrumuz.
Doktorumuz 10 gün boyunca yanımızdaydı, evde olduğu zamanlarda da telefon ile sık sık yardımcı oldu.Tabi nöbetçi doktorumuz Berkun Bey’de sürekli destek verdi.Ayrıca yenidoğan yoğun bakım doktorumuz ve ciğerleri hareketlendirmek için sırtına nasıl masaj yapacağımızı gösteren fizyoterapistimizi de sağolsun Sevil Hanım yönlendirdi.
Sonunda kabus gibi 10 gün geçirdik fakat atlattık çok şükür.İtiraf edeyim  bir ara ölebileceğini bile düşündüm.Neyse ki geçti.Bu arada bir sürü antibiyotik aldı kuzucum.Ama yapılan testlere göre böbreklerine zarar vermemiş.Bir de iyi haber hastalığı süresince emmeyi hiç bırakmadı, Sevil Hanım iyileşmesinde anne sütünün de faydası olduğunu söyledi.Şöyle ki hastalığına rağmen neredeyse hiç kilo kaybetmedi :)

2 yorum:

  1. Ahhh canım benim...Yerim ben onu:) Allah sana bağışlamış meleğini... onlar hiç hasta olmasınlar hep gülsün meleklerimizin yüzleri:) Bizim yüzümüzü de onların gülücükleri güldürsün ömürleri boyunca...

    YanıtlaSil
  2. İnşallah canım bidaha yaşatmasın, kiselere vermesin, çok zor çok, 10 günde 10 yıl yaşlandık hastanede eşim ve ben.Neyse geçti gitti :)

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı