Haziran 17, 2014

Sarılık Oldu Kuzum

Ohhh çok şükür doğdu, hadi artık evimize gidelim derkeeennn, Ömer sarılık oldu :(

Zaten çocuk doktorumuz Berkun Bey doğumdan sonra yanımıza gelmiş ve bize Ömer hakkında bilgi vermişti.Benim kan grubumun 0 Rh+, Ömer'inkinin ise A Rh+ pozitif olduğunu, böyle durumlarda sarılık riskinin yüksek olduğunu, takipte olacaklarını anlatmıştı.

Nitekim de öyle oldu, daha hastaneden çıkmadan sarılık değerimiz 15.3 olmuştu bile.O gece fototterapi aldı Ömer, ertesi gün biraz daha düşünce bizi taburcu edeceklerini, ancak hergün gelip sarılık değerini ölçtürmemiz gerektiğini, yükselirse tekrar yatış yapılabileceğini söylediler.

Ertesi gün 16.1 olmuştu kan değerimiz.Ben zaten duygusalım başladım ağlamaya, doktorumuz Berkun Bey sağolsun sakin, deneyimli bir yenidoğan hekimi.Bize yatış yapmadan bir gün daha bekleyeceğimizi, bu arada bol bol emzirmem gerektiğini, yarın tekrar bakıp karar vereceğimizi söyledi.

Bir sonraki gün kan değeri 16.9 olmuştu, ancak Berkun Bey yine sakin, yükselmenin yavaşladığını, artık düşüşe geçeceğini, yatış yapmaya gerek olmadığını söyledi.Mutlu mesut döndük evimize :))

Bu arada bende evde 2 saatte bir emziyorum, Uyanmasa da üzerini soyup , ayaklarını gıdıklayıp uyandırdım.Emzirirken burnuyla , yanağıyla oynayıp ayık tutmaya çalıştım :)))

En sevdiğim arkadaşım oldu damacana :)) Süt olsun diye günde bilmem kaç litre su içiyorum, sonra hoşaf, komposto içiyorum, sonra yine su, yine su...

Eee birde diğer boyutu var işin, gece gündüz 2 saatte bir emzir, gazını çıkar, altını değiştir derken, ne babasında ne bende uyku kalmadı.İş bölümü yaptık, ben emziriyorum, babası da gazını çıkarıp altını değiştiriyor. Ertesi gün adamcağız uykusuz uykusuz işe gidiyor bende tüm boş vakitlerimde uykusuz uykusuz Emre'yle oyun oynuyorum :)))

Son kontrolümüzde ise doktorumuz teninin renginden belli olduğunu, test yapmaya gerek olmadığını, bundan sonra artık yavaş yavaş atacağını ancak 1 aydan sonra geçeceğini söyleyince bir oh çektik :))

Bu da geçecek inşallah...


16 yorum:

  1. çok geçmiş olsun sıkmayın canınızı geçer inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol, geçti şükür de ben ancak fırsat bulup bakabildim bloga :)

      Sil
  2. Canım çook geçmiş olsun, Berkun bey bizim de yenidoğan doktorumuzdu.Şükür ki itileşmiş canım, yenidoğan olmak da, bakmak da çok zor, Allah kolaylık versin, çok öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
  3. Yazım hatası için özür, iyileşmiş diyecektim:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım, evet zor bir dönem ama daha iyiyiz artık çok şükür :)

      Sil
  4. Yazım hatası için özür, iyileşmiş diyecektim:(((

    YanıtlaSil
  5. bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun. sağlıkla büyüsün. geçmişler olsun. sevgiyle..

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun, hoş gelmiş Ömer

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle gözünüz aydın! :) Allah analı babalı büyütsün. İlk günler bu türlü sıkıntılar hep oluyor. İnşallah herşey normale dönmeye başlamıştır. Çok öpüyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür artık iyi ömercik, hayatımız da normale dönmeye başladı sanki :)

      Sil
  8. çok geçmiş olsun kuzuya ya nasıl oldu şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi canım çok şükür, büyüdü epey :) 45 günlük oldu :)

      Sil
  9. super cok sveındım tatlım gectı bıttı..allahım tedavısız hastalık vermesın ne dıyım..kocaman sevgıler guzel anne

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı