Nisan 28, 2014

İki çocuklu anneler var mı önerileriniz bana ???

Sonunda izine ayrıldım, artık uzuuun bir süre evimin kadını ve inşallah çocuklarımın anası olacağım :)

15-20 güne kadar Ömer'imiz de sağlıkla, sıhhatle gelirse inşallah değmeyin keyfimize. Şimdilik tabi benim evde olmamın keyfini sürecek kişi Emre. Geçen gün ''annecim ben artık işe gitmeyeceğim, hep evdeyim, birlikteyiz'' dedim , önce anlam veremedi şaşkın şaşkın baktı suratıma sonra gülümsedi :)

Tabi cumartesi , pazar geçti ama şimdi eminim yarın sabahı bekliyor heyecanla, bakalım gerçekten gidecekmiyim, gitmeyecekmiyim :) Heralde birkaç gün daha gitmediğimi görünce anlayacak :)

Bu arada az kalan vakitte yapacak bir sürü de iş var evde.Daha bebişin kıyafetleri yıkanacak, ütülenecek, beşik kurulacak... sonra hediyelikler falan hazırlanacak... ooo çok iş var çok. Eeee bu zamana kadar neden yapmadın derseniz ben bilerek acele etmedim, önce bir yaklaşsın, tarih belli olsun da hazırlıklar nasıl olsa olur dedim hep. Doktorum da aynı fikirde zaten '' hep diyorum hastalarıma erkenden hazırlanıp, erkenden çağırmayın bebekleri'' diyor. Neyse bu hafta annemle, kardeşimle halledeceğiz inşallah tüm hazırlıkları :) Bu işin kolay kısmı zaten :)

Diğer taraftan heyecan da gittikçe artıyor, doğum ve sonrası için... Hep dua ediyorum Allah'ım sağlıkla gelsin diye.Sonra da inşallah sorunsuz bir lohusalık geçireyim.Sakin bir bebek olsun ( Emre çok gazlı bir bebekti, ilk aylar çok zor geçmişti) inşallah ki bende abisine vakit ayırabileyim.İlk göz ağrım Emre'ciğim kardeşine çabuk alışsın, kıskançlık olacak mutlaka ama en azından minimum seviyede olsun.Üzülmesin kuzum, canım oğlum.

 Kısacası huzurlu bir hayat için dua ediyorum hep, inşallah hayalimdeki gibi olur herşey. Kabusa dönerse vay halime :)))

İki çocuklu anneler var mı önerileriniz bana ??? Neler olur, nasıl olur, nasıl çözülür ???Siz neler yaşadınız, en çok nerede zorlandınız ???

Mesela ben sürekli anlatıyorum Emre'ye ''kardeşin küçücük olacak, acıkınca, altını pisletince konuşamadığı için ağlayarak anlatacak.Dişleri olmadığı için yemek yiyemeyecek, ben ona süt vereceğim.Seninle birlikte ona herşeyi öğreteceğiz. Bana yardım etmen gerekecek  kardeşine bakarken, onu yıkarız birlikte.... '' gibi bir sürü örnek veriyorum.En azından kafasında bir fikir oluşmuştur diye düşünüyorum. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

İnşallah güzel olur herşey, dualarınızı eksik etmeyin olur mu...

28 yorum:

  1. Yazdıklarını okuyunca 5,5 yıl öncesine gittim birden. Oğlum 1,5 yaşındayken ailemize kızım katılmıştı ve tüm bu sorduğun soruları bende düşünüyordum 'nasıl olacak?' diye. Ama şimdi keşke biraz daha rahat olsaymışım diyorum: Çünkü anne ne kadar rahat olursa, çocuklarda o derece rahat oluyor. Kıskançlık durumu için anne-babanın yanı sıra, çevredeki kişilerinde hassa davranması gerekiyor. Ben bebeğin ilk dönemlerindeki uzun emzirme zamanlarında oğluma hikayeler anlatırdım hep veya birlikte kardeşine şarkılar söylerdik. Şimdi ise ikinci sınıfa giden oğlum, ana sınıfına giden kardeşine hikayeler okuyor her akşam. Her ne kadar çocuklar küçükken bir takım küçük sıkıntılar yaşansa da, iki kardeşin neşe içinde evde koşuşturmasını görmek herşeye değer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, bende rahat olucam diyorum hep ama umarım başarabilirim :) Bu arada hikaye anlatma fikri süpermiş, kesinlikle uygulayacağım, benim oğlumda bayılır çünkü hikayelere, yada birlikte güzel şarkılar söyleriz :)) çok teşekkürler, inşallah benimkilerde büyüyecek ve seninki gibi okul çağına gelecek ikisi de :)

      Sil
  2. inşallah hayırlısıyla yaparsın doğumu. umarım sakin bir bebek olur abi kardeş güzel geçinirler. o hamile halimle ben kızla başaba kalmaya çok korkuyorum hadi hayırlısı sen başa çıkabilirsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım inşallah, çok şükür annemle aynı binadayız da hep yanımda olan birileri oluyor, yoksa bu son günlerde zor olurdu gerçekten.

      Sil
  3. iki erkek çocuk harika bir durum yorucu olduğu kadar eğlencelide
    emrenin kıskanma ihtimali yüksek inşallah olmaz bir tek o zorlar yoksa gerisi çok güzel
    bizde öyle olmuştu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy inşallah bizde de güzel olur herşey, hep hayalim çocuklar biraz büyüsünler birlikte oynamaya başlasınlar :)

      Sil
  4. 2 çocuk beni her zaman korkutmuştur iş.ev çocuklar bide kıskançlık:( ama inanıyorum ki allah kolaylık sağlar hep dua et canım allah kolay kurtarsın, umarım herşey çok güzel olur ve herşey gönlünce olsun :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım inşallah güzel olur, bende zorluklarından korkmuyor değilim ama iki çocuklu bir anne olmanın, oğlumun bir kardeşi olmasının da güzel yanlarını düşündükçe daha mutlu oluyorum :) başlarda zor olacak ama sonra güzel olacak inşallah:)

      Sil
  5. Canım inşallah kolay bir süreç yaşarsınız. Kardeş konusu gerçekten hassas bir konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım, deneyimlerimi paylaşırım artık sizlerle :)

      Sil
  6. Sevgili İlknur,bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Kardeş kıskançlığı ilk başlarda çok olmaz diye düşünüyorum.Bebişler hep uyuyacaklar ne de olsa :)Umarım herşey kolaylıkla yoluna girer.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hümeyra çok sağol, inşallah dediğin gibi uyur bol bol, abisi pek uyumazdı da :))

      Sil
  7. Tek çocuklu bir anne olarak vereceğim bir tavsiye yok ama İnşallah her şey güzel olacak :) Eminim ilk çocuktan daha kolay olacak. Ne olsa artık tecrübeli bir annesin.... Dualarımız seninle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demetciğim evet benimde tek güvendiğim nokta bu deneyimli bir anneyim, üstelik Emre'de daha 3,5 yaşında olduğu için bebeklik dönemini henüz unutmadım :)))

      Sil
  8. ay hem okudum hem heyecanlandım ki seni düşünemiyorum.. 2 çocuklu değilim bu konuda önerilerim olamayacak.. belki bir gün ben senden isterim bu önerileri :) not al..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy sorma sen bendeki heyecanı, hem korku hem bir an önce kavuşma isteği, hem tedirginlik, hem mutluluk bütün hepsi birbirine karıştı :))) neyse ben bir yola koyayım düzenimizi sana da bol bol anlatırım inşallah :))

      Sil
  9. Canim inşallah her şey su gibi akar gönlüne göre olur. Ben her seyimi erkenden hazirlamistim da ne oldu 40+5te doğdu Oğuzalp :) bebekler kendileri icin her şeyin en iyisini bilirler hiç merak etme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım , inşallah. doğru diyorsun biz heyecan yapıyoruz ama onlar biliyorlar gelecekleri zamanı :)

      Sil
  10. Sağlıkla sıhhatle kavuş yavruna inşallah...
    İki çocuklular kervanına hoşgeldin, ama Emre bayağı büyüdü çok zorlamaz seni, hem bebek kokusunu özlemişsindir, zaman çok çabuk geçiyor, hiç anlamıyorsun, bence en önemlisi rahat anne olmak. O zaman herşey daha güzel oluyor ama yapabilene : )

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım inşallah :) bende rahat olucam diyorum bu sefer ama bakalım başarabilecek miyim :))

      Sil
  11. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini :) Benim abisi 2 yaşındayken kızım aramıza katıldı. Gözünü korkutmak istemem ama, zor oluyor gerçekten. Seni paylaşmak zorunda kalma fikri abiye hiç iyi gelmiyor. Ne kadar ilgili olsan da kıskançlık oluyor. Benimkiler büyüdü, abi 16 kızım 14 yaşında oldu. Hala birbirlerini çok kıskanırlar. Anlayacağın kıskançlık bitmiyor, herşeylerini paylaşabilirler ama, anneyi kardeşiyle bile paylaşmak istemiyorlar nedense. En azından ilk bir yıl çok rahat geçiyor. Bebek ayaklanıp konuşmaya başlayana kadar herşey çok güzel geçiyor. Yani bir yıl çok rahatsın. Ondan sonra herşey değişiyor. Ben epey zorluk çekmiştim, umarım senin için herşey yolumda gider hiç sorun yaşamazsın. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooo korktum valla , bende ilk yıl zor olur sonra oynamaya başlarlar bende rahatlarım diyordum :( hayırlısı bakalım :) ama paylaşma konusunda haklısın, biz bile bazen yaşıyoruz kız kardeşimle :)))))

      Sil
  12. Merhaba canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inş. Ben de 50 gün önce doğum yaptım büyük kuzum da 30 aylık oldu. Benim minik çok gazlı abisi de öyleydi onun için kucaktan pek indiremiyoruz. Abimiz de zaten henüz atlatamadığımız iki yaş sendromuna eklenen kıskançlıkla birlikte epey zorluyor:( şu an için yanımızda destek olan birileri olmadan yapamıyoruz. Zamanla inşallah kolaylaşır. En önemlisi sağlıklı olmaları.. Allah yardımcımız olsun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy canım Allah kolaylık versin sana da, zorlanıyorsundur eminim, gazlı bebek çok zor bilirim.Hele evde bir tane daha olunca.bende hep dua ediyorum bu seferki gazlı olmasın diye :))) Allah bağışlasın bizlere onları :)

      Sil
  13. Yanıtlar
    1. geldi canım geldi de ben o kadar yoğunum ki evde bir türlü uğrayamadım buraya :)) valla işe giderken daha rahatmışım :))

      Sil
  14. Canım sağlıkla kucağına alasın inşallah... Her ne kadar kıskançlık olmuyor desek de mutlaka oluyor... hazırlıklı ol tabiii.... Ama şöyle ilk dönemdense minik kendini ifade etmeye başlayınca, onların da istekleri olmaya başlayınca her ikisinin de kıskançlığı oldu bende... Ama kesinlikle kardeş şart diyenlerdenim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım , amin.ben hep küçükken zor diye düşünüyordum ama sanırım büyüyünce işler daha da zor olacak :)) Hayırlısı canım bende kardeş şart diyorum, hatta keşke imkanım olsa üçlerim bile :))

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı