Ocak 29, 2014

Neden Butik Pasta??? Oğlumla hazırladığımız tanıtım videosu :)) Biskolata erkeği :)))

Öncelikle pastalarım için hazırladığım tanıtım videosuna mutlaka ama mutlaka göz atın derim, biscolata erkeğim  benim için reklamcılığa soyundu :) 

video  BURADA TIK TIK

Bloguma göz atmadıysanız çok şey kaçırdınız   http://ilknurolmez.blogspot.com.tr/

Birde blog dışında instagramdayız artık, kusur kalmadık http://instagram.com/pastaandpasta

Peki neden pasta ?? Zaten çalışıyorsun, çocuğun var, hamilesin ve yapacak birçok basit hobi varken neden pasta ???? Neden butik pasta??? 

Ben çocuk beslenmesi konusunda takıntılı bir anneyim.Yani oğlumu önce ilk altı ay emzirme konusunda, sonrasında ise iki yaşına kadar anne sütü verme konusunda kararlıydım ve başardım da.Ek gıdaya geçtiğimde ise devam sütü vermeme, sonrasında ise abur cubur yedirmeme konusunda çok dikkat ettim.Çevremle bu konuda çok ters düştüğüm, tartıştığım da oldu.Amaaan biz neler yedik, bir kereden bir şey olmaz diyenler de, istediğin kadar dikkat et    eninde sonunda yiyecek diyenler de oldu.

Olsun o benim çocuğum ve ben mümkün olduğunca ona sağlıklı beslenme alışkanlağını vereceğim dedim.

Başarılı oldum mu? Evet.Çok şükür oğlum üç yaşını geçti ve markette satılanlardan, hamburgerden falan haberi yok.Evet tatlıyı seven bir çocuk, pekmez olmadan kahvaltıya oturmaz mesela ama çayın tadını bilmez, istemez de.Gün içinde meyvesini, hurmasını yada benim yaptığım kekini, kurabiyesini yer.Dışarı çıkarken yanımıza süt, taze sıkılmış meyve suyu, komposto falan alırız.Acıkınca mesela etrafa bakmaz, anne tost aldık mı yanımıza diye sorar :)Artık ne kadar koruyabilirsek devam edeceğiz.Umarım ileride de kendi kararıyla bu şekilde beslenmeye devam eder.

Amma velakin benim oğlum çikolataya bayılır... İşte tam bu noktada ne yapsam da oğluma evde çikolata, pasta yapsam diye düşünmeye başladım... Sonra evde kek, pasta, çikolata denemeleri derkeeeennn.... evlilik yıl dönümümüzde eşime pasta yapmaya ve şeker hamuru ile süslemeye karar verdim.Şeker hamuru hariç ailecek severek yedik.Sonra çevreden istekler geldi, onlara da yaptım, onların çevrelerine de ... İşte artık pastalarımı hem oğluma, hem isteyenlere yapıyorum.Hatta genelde oğlum da yardım ediyor :)

Aslında çalışıyorum, çocukluyum ve 2. kez hamileyim, pastaları hobi  gibi yapıyorum.Ama bu öyle bir şey ki geceleri oğlum uyuduktan sonra saatlerce uğraşıyorum tasarımlarımla.O kadar keyif alıyorum ki insanların mutlu günlerine bir tebessüm katmaktan.Hele de sonradan gelen bir teşekkür telefonu her şeye bedel :)

Sanırım bir gün gerçek işim pastacılık olacak...


14 yorum:

  1. işlenmiş ve katkı maddeleriyle yüklü gıdalardan uzak tutmayı ne güzel başarmışsın tebrik ediyorum;) Küçük yaşta neye alışırsa büyüyünce de alışkanlıklar ve damak tadı o yönde gelişiyor.Kek banyosu yapan yakışıklıdan sonra satışlar patlar;))
    aşkla yapılan işler bedeni yorsa bile ruhu dinlendirir;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım elimizden geldiğince doğru beslenmesi için çabalıyoruz işte :) Bu arada gerçekten de beni dinlendiriyor pastalarla uğraşmak, normalde eve asla iş götürmem bankadan yani evde başka birşeyle uğraşmayı sevmem ama şu anda uykusuz kalmak bile zor gelmiyor inan :)

      Sil
  2. maşallah azmine ,becerine hayran kaldım.maşallah 41 kere hemde.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel.Sıkılmadan yaptıktan sonra en güzeli hatta:)
    Başarılar dilerimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkılmak mı :) her siparişte ayrı heyecanlanıyorum :)

      Sil
  4. senden çok güzel bir pastacı olurdu bence
    inşallah birgün çook ünlü bir pastacı olursun İlknur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım, gerçekten isterdim küçükten böyle bir işe yönelmiş olmayı :)

      Sil
  5. Vay supersin de hep merak etmisimdir o pastalarin uzerindeki susler veya pastalarin kendi renkleri yani rengarenk oluslari iste bunari nasil beceriyorsun kursa falan gittinmi?keske bende becerebilsem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben 1 günlük bir kursa katıldım, sonrasında kendim meraktan sürekli deneyerek, araştırarak kendimi geliştirdim :) Bir arkadaşım hep der '' bu kız birşeyi kafaya koymayagörsün'' tam beni tanımlıyor bu cümle :)

      Sil
  6. Merhaba,
    Blogunuzu beğendim ve sizi takibe aldım :)

    Sevgiler,
    Bende bloguma beklerim.
    http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. ne güzel ellerine sağlık. : ) en güzeli kendi çocukların ile ilgili kaygınla başlamış olman. Bu titizliğin pastalarına yansıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım, her pastamı Emre yiyecekmiş gibi hazırlıyorum :) zaten tadıyor mutlaka küçük gurme :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı