Ocak 26, 2014

24.hafta, maşşallah :)



                                                   Emre '' Sen benim en sevdiği annemsin''
                                                   Ben '' Sen de benim en sevdiğim oğlumsun''

Eveeet geldik 24. haftaya, eh yarılamışız çok şükür :) Karnım epey büyüdü, sanki bu kez daha hızlı büyüyor gibi yoksa bana mı öyle geliyor :)

İlk hamileliğim nasılsa bu daöyle, yani her hamilelik farklı olur derler ya bende çok şükür herşey aynı.Benim bebeklerim akıllı maaşallah, annelerini pek üzmüyorlar.Normal hayatımıza devam ediyoruz, sadece daha çabuk yoruluyorum, eh o kadar da olsun ama değil mi?

Çok şükür çok zor geçmiyor yoksa iş, ev, Emre... hepsi bir arada biraz zorlanırdım.Amaaan siz bana bakmayın annemle aynı binada oturuyorum (yemek kısmından yırttık) , eee artık zorlanıyorum diye temizlikçi abla ile de anlaştım hafta da bir gelecek, sağolsun kocam da hep yardımcı her konuda... eee daha ne olsun, kes sesini otur dediğinizi duyar gibiyim :) Ama öyle değil işte akşam 7 gibi işten geliyorum, evi biraz toparla, yemek ye ve sonra sürekli benimle ilgilen diye gözüme bakan oğlumla oyunlar oyna :) Eeee birde pastalarım var tabi, oğluş uyuyunca da onlarla ilgileniyorum.Tabi Allah yalnız annelere kolaylık versin yine de...

Bu kez biraz daha rahatım sanki, deneyimliyim ya :) Emre'deki kadar pimpirikli değilim, ama ondaki kadar heyecanlıyım, çok hemde çok. Henüz hiç kıyafet falan almadım, biraz daha bekliyorum, zaten pek çok şey mevcut Emre'den :)

Birde küçük bir sorunumuz var, Emre şu sıralar kakasını söylemiyor, çiş konusunda sıkıntı yok ama... Bilmiyorum kızdım olmadı, ilgilenmedim olmadı, ödül vaadettim olmadı sanırım bir uzman yardımı almalıyım, tahminim bebeğe tepki gösteriyor ama ben nasıl çözeceğimi bilmiyorum.Her seferinde bir daha yapmayacağım diyor ama sonuç aynı :( Bakalım bunu nasıl aşacağız ??? Fikirlerinize açığım, hatta doktor tavsiyelerinizi de yazabilir siniz???

20 yorum:

  1. ilknurcum öncelikle sana 41 kere maşallah ne de güzel olmuşsun :)
    şimdiden hayırlı doğum diliyorum arkadaşım sana
    yazını okuyunca ikinciyi düşünmeyen ben bile heyecanlandım :D
    Nacizane fikrim bu.
    çok öptüm üçünüzü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok sağol, e hadi darısı başına o zaman, kardeş candır diyorum sana :)

      Sil
    2. Aaa nacizane fikrim bu demişim ama ne olduğunu yazmamışım aslında yazmıştım kaka konusunda :))sildim galiba farkında olmadan :D

      Sil
    3. ama yine yazmamışsın fikrini :)

      Sil
  2. maşşallaahhhh az kalmış canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu sefer daha hızlı geçiyor sanki:)

      Sil
  3. Rabbim yardımcınız olsun .Sağlıkla yavrunuzu kucağınıza almayı Allah nasip etsin sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Maşallah inşallah sağlıklı bir şekilde doğar

    YanıtlaSil
  5. canım maşallah harika görünüyorsun bebek çok yaramış.erkek bebek anneye güzellik katarmış derler:)))ne kadar basit anlatmışsın ohh dedim sanki çok kolaymış gibi:)))bende mi düşünsem...emrenin kaka durumu bizde de aynı şekilde mevcut.kızdık olmadı,ödül olmadı ne yaptıysam olmadı.bütün pedegojik şeyleri denedim diyebilirim.özellikle tuvalete yapmak istemiyorum diyor çocuk.annecim altıma kakamı yapabilirmiyim diyor o kadar yani düşün.ben bıraktım oluruna.altına yapıyor ve her seferinde annecim bir daha tuvalete yapıcam özür diilerim diyor.ama sonuç malesef sıfır.kendisi ne zaman yapmak isterse o zaman yaptırıcam tuvalete aksi halde üstüne gitmek daha kötü sanırım.emre de bebek için yapıyor olabilir işte.neyse artık Allah kolaylık versin bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy canım çok sağol, valla çok moral verdin :) Bence düşün sende çok geç kalmadan :) Bu arada bende kaka durumunu oluruna bırakıcam ama bebek gelince daha da kötüye giderse diye korkuyorum , bakalım olmazsa bir uzman görüşü de alacağım. Dediğin üstüne gidip herşey daha da çıkmaza girmesin.

      Sil
  6. Yolu yarılamışsınız, maşallah:)
    Ne de hızlı geçiyor zaman.
    Valla benim en büyük sıkıntım ne yiyeceğiz derdi, o konudan yırttıysan rahatsın:)
    Temizlik falan idare ediliyor da, yemek geçiştirilecek bir şey değil ki..
    Hani hamile olmasan abur cubur, sürekli kahvaltı şeklinde geçiştiriliyor da bebek için dengeli beslenmek zorundasın, her gün 2-3 çeşit yemek yap işkence.
    Allahtan eşim o konuda çok yardımcı oluyor.
    Bakalım bebek gelince napacağız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür yarıladık, inşallah sağlıkla alırız kucağımıza :) eşler çok önemli valla bu hamilelikte, bakalım inşallah bebekler gelince de böyle yardımcı olurlar :)

      Sil
  7. Annenle aynı apartmanda oturuyorum diyorsun, Şanslısın o zaman. İlk başvuracağın en tecrübeli adres annen var bence ona sormalısın onun fikirlerini almalısın.. Blog sahiplerinden ancak tatil maceraları, temalı doğum günü vs.partileri, markalı alışverişler konusunda fikir alabilirsin. Zira bu konuda hepsi birbiriyle yarış halindeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevgili adsız, tabiki annemden fikir alıyorum ancak bu konuda onun da bütün yöntemlerini denedik ve maalesef sonuç yok.
      Bu arada annelerde diğer insanlar gibi makyaj, alışveriş, tatil gibi etkinliklerde bulunabilir ve bunu kendi sayfasında istediği gibi paylaşabilir, bu onların çocuk yetiştirmekten bi haber olduğunu göstermez yada anne, teyze, abla oldukları gerçeğini değiştirmez.
      Sonuçta bloglarını okuyup okumamakta özgürüz öyle değil mi?
      Kaldı ki benimle aynı sorunu yaşamış bir anne blogu hangi kesime hitap ederse etsin fikrini paylaşabilir, yardımcı olabilir, bunun yılların deneyimiyle ilgisi yok ki.

      Sil
  8. İlknurcum Maşallah İnşallah devamıda böyle rahat geçer ve hayırlısıyla kucağını alırsın ikinci prensini... Biz de çiş konusunda geri dönüş yaşadık. Yaz tatilinden sonra ben işe başlayınca bizdeki problem başladı. Dışarıya çıktığımızda söylüyordu ama evdeyken genelde söylememyi tercih ediyordu. Ben umursamama ve üstüne gitmeme yolunu seçtim. Genelde böyle tavsiye ediliyordu. Ama sonunda dayanamayıp pedagoğada gittik. O da farklı bir şey söylemedi böyle geri dönüşlerin olabileceğini oluruna bırakmamızı tavsiye etti. Sonuçta 3 ayın sonunda birden her şey düzeldi. .Umarım Emre için de en kısa sürede herşey yoluna girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım, bende oluruna bıraksam olacakmış gibi geliyor ama bir yandan da bebek gelince herşey daha da kötüye gidermi diye düşünüyorum.Bakalım çözülecek ama ne zaman ...

      Sil
  9. öncelikle tebrikler!hamileliğinden haberim yoktu :)
    tez zamanda su gibi akıp geçsin sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah
    Emre'ye gelince kaka mevzusu için bugüne kadar okuduklarım ve dinlediklerimden ilk aklıma gelen bebeğe karşı geliştirdiği tepki olabilir düşüncesi
    bence üstelememekte fayda var! elbette çözülür ama en kısa zamanda olması tabiki her annenin hayali :)
    kolaylıklar diliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım çok sağol :) evet sanırım bebekten kaynaklanıyor, bakalım sabırla beklyeceğiz artık :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı