Temmuz 24, 2013

Tuvalet Eğitimi Part 2

Bölüm 2 dediğime bakmayın, pek bir gelişme kaydemedik biz :(

İlk yazımda anlattığım gibi herşey çok güzel başladı, ilk hafta neredeyse çözdük bu işi dedim.Sonra haftasonu arkadaşlarımızın yanına gittik şehir dışına, onların da küçük bir bebeği olduğu için (yeni emekliyor, yürüyordu) Emre'nin altını bezledim tekrar.Orayı burayı sulamayalım diye :)

Haftasonu gezisinden eve döndüğümüzde tuvalet eğitiminin de başına dönmüştük.Yani demem o ki siz siz olun bir kere bezi çıkarınca bir daha bağlamayın sakın.Aslında ben bu kuralı biliyordum ama gezmemden de geri kalmayınca...Sonuçta biz yeniden bir hafta daha uğraştık ve Emre yeniden çişini söylemeye başladı.

Bu güzel günler 10 gün kadar sürdü, sonra ne oldu, Emre neye kızdı neye inat etti bilmiyorum ama yeniden çişini söylememeye başladı.Biz sorduğumuzda yok diyor, ama binbir oyunla şebeklikle tuvalete oturtmayı başarırsak yapıyor.Eğer biz de unutursak nerde olursa olsun gözümüzün içine baka baka yapıyor.Anneannesi hiç oraya buraya yaptığında hiç kızmadığını, birdahaki sefere söylerse çok mutlu olacağını söylüyormuş.Emre her seferinde '' tamam anlaştık'' diyormuş anneme ama sonuç aynı :(

Bir ara ödüllendirme yolunu denedik, hediyeler aldık, çiş yapınca ailecek sevindik falan ama yok yok, inat ediyor.Akşamları ben konuşuyorum, '' annecim çişin gelince anneannene söyle olurmu, evimiz pislenmesin, hem sen artık abi oldun, çişini tuvalete yapabilirsi'' .Emre'nin cevabı '' Söylüyorum , tabiki söylüyorum'' . Sanırım anneannesi yalan söylüyor :) bizimki kendinden o kadar emin ki :)

Hani daha hazır değil diyeceğim ama yok herşeyin farkında, bilerek yapıyor.Bir ara uzman yardımı bile almayı düşündüm.Bu durum yaklaşık üç hafta sürdü.En sonunda geçtiğimiz pazar bu iş güzellikle olmuyor, birde sert çıkayım dedim, yine tuvalete gidelim deyipte kabul etmediği bir anda '' Emre yeter artık tuvaletin geldiğinde söylemen gerek, ben evimizin  kirlenmesini istemiyorum, sen artık büyüdün , hem arkadaşların bu şekilde seninle oynamak istemez çünkü kötü kokuyorsun.'' Hiç ses çıkarmadı, hatta dinlemiyormuş gibi yaptı veee bingo ertesi gün anneme çişim geldi demiş :) Ben büyüdüm artık demiş :)

Sanırım bazen ciddi olduğumuzu göstermek işe yarıyor

8 yorum:

  1. Evet bu çiş olayı acaip bir iş. Bende bir kez misafirlikte bağladım Ceyda hemen çişini söylemeyi bırakıp ertesi gün tekrar çişini altına yapmaya başladı. Ben de kızdım. Ondan sonra düzeldi. Artık kesinlikle bağlamıyorum ama arada bir oynarken falan unutup altına kaçırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bizim de kazalarımız oluyor, ne zor işmiş yaaaa :)

      Sil
  2. Ben henüz tuvalet eğitimi ile ilgili blog okuma ve bu şekilde yöntem öğrenmeye çalışıyorum.ama anladığım kadarıyla en önemli kısım kararlılık!
    Bezi çıkarınca kesinlikle tekrar bağlamamalı demekki yoksa hemen çocuklar da vazgeçebiliyor.
    Neyse ki siz halletmiş sayılırsınız :)
    Tebrikler
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kararlı olmak gerek, bazı çocuk daha kolay atlatıyor tabi bu dönemi .

      Sil
  3. Kolay gelsin, Bende oğluma başladım ama başarılı olamadım. Lazımlığa oturuyor. kalkıyor, oyun yapıyor. Eskiler 16 aylıkken başlarmıl dediler. Ama başaramadım. Artık 17 ay bir daha deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence tuvalet olayı gerçekten bir dönüm noktası, ama 17 ay erken olabilir, çok ısrar etme bence olmazsa ilerde denersin.

      Sil
  4. Evet bazen ciiddi olmak işe yarıyor
    Bu yazını 1 ay önce yazmışsın?
    Umarım herşey yolundadır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdilik yolunda sayılır, arada kazalar olmuyor değil :(

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı