Haziran 21, 2013

Tuvalet Eğitimi :)

Şiimmdiiii bütün anneler yazıyor tuvalet eğitimi diye, geçen yıldan beri okuyorum , eee ben eksik kalırmıyım ??
Emre bey 2,5 yaşına geldi, e önümüz de yaz, birde anneannesi halılarını yıkatmaya karar verince tamam dedim tam zamanı, bol bol sulasın her yeri :)

Şaka bir yana Emre'nin bezinden hiçbir rahatsızlığı yoktu. (prima'dan komisyon mu alıyor diye düşünmeye başlamıştım artık) Hani kimi çocuk istemez, kaka yapınca değiştirilmesini ister falan... Bizimki beziyle gayet mutluydu, biz değiştirmesek aklına gelmez:)

Ama artık zamanı gelmişti, bizde bir sabah ansızın bezini çıkardık ve Emre'ye artık bezin yok, Pepe gibi çişimizi tuvalete yapacağız dedik.İlk gün Allah ne verdiyse artık, evin her bir köşesi .... Tabi biz sürekli oturtuyoruz lazımlığa, bekle Allah bekle,yok,  ama kalkar kalkmaz üstünü giydiriyoruz yapıyor.E çocukta haklı bilmiyor ki ne işe yaradığını :)



İkinci gün anneme ara ara bezi tak demeye başlamış,annemde hemen oturtmuş tuvaletine, kimi tutturmuş kimi yetişememişler... hımmm demekki farkediyor... Üçüncü gün yaptıktan sonra söylemeye başladı.Bazen devamını tuvalete yaptı :) Sonra yavaş yavaş söylemeye başladı, tam oldu bu iş diyecekken hafta sonu için şehir dışına çıktık, arkadaşımızın da küçük emekleyen bebeği olunca, evin hijyeni açısından, yine bezledik Emre'yi. Eve döndüğümüzde herşey başa sarmıştı :( Neyse bu defa çabuk alıştırdık.

İkinci bir sorunumuzda kakasını tuvalete yapmak istemiyordu, ayakta yapıyor sonra haber veriyordu.Fark edipte oturtsak bile nafile, yapmıyordu.Her seferinde üst baş değiştir, popo yıka o da bıkmış olacakki söylemeye başladı.Evde bir bayram havası :)

Bu arada her çişini tuvalete yaptığında lazımlığı müzik çalıyor seviniyoruz, sonra onu tuvalete döküp bay bay diyoruz.Sonra da salonun ortasında şarkılar, halaylar, kutlamalar.... bu sayede oyuna çevirdik çiş olayını.

Şimdi sırada gece var.İkisine birden başlamadım çok zor olur diye ama artık çoğu sabah bezi kuru oluyor.Sanırım zamanı geldi :)

Oh çok şükür bunu da atlattık, artık benimde bir çiş güncelim var :)


26 yorum:

  1. Ooo hayırlı olsun, kimi çocuk çok zor alışıyor, Emre annesini üzmemiş, maşallah ona:) Vakti gelince darısı başımıza:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür atlattık sayılır :) evet darısı başınıza, onlar için büyük bir aşama :)

      Sil
  2. Haydi hayırlısııı :))) Tebrik ederim Emre'yi. Sabah kuru kalkması büyük nimet! Deniz de öyleydi, tuvalet eğitiminde gece de bez bağlamadım, söyledim ona da bu durumu. Sabah ilk işimiz çiş yapmak oldu. Gece yapan çocuğu alıştırmak çok zor oluyor okuduğum kadarıyla. Şanslı anneleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu insanlık için küçük bizim için büyük bir aşama oldu :) maddi, manevi :)

      Sil
  3. Maşallah darısı başımıza
    arda efruz 2,5 u çoktan geçti ama hiç niyeti yok gibi bezini bile değiştirtmek istemiyor onunla çok mutlu
    bende açıkçası korkuyorum.Başıma geleceklerden
    birde lazımlık olayı çok itici keşke daha pratik bir çözümü olsa.
    Sizden geçmiş gitmiş aferin emreye sizede gözünüz aydın bizde halay çekeceğimiz günleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkine de kalsa niyeti yoktu valla, aynı anlattığınız gibiydi.Biz hadi dedik havalar ısınınca ama inan bizden daha çabuk alışıyorlar değişikliklere :) sizin de darısı başınıza :)

      Sil
  4. ay maşallah :) Valla çok sevindim. İnsanın başından geçince nasıl birşey olduğunu da iyi anlıyor. İnsan çiş için bile şarkılı türkülü kutlama yapıyor işte. Hadi gözünüz aydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halay ne demek valla Ankara'nın Bağları bile oynamışlığımız var :) nelere seviniyoruz dimi :)

      Sil
  5. gözünüz aydın :) bizde 26.ayımızı doldurduk hiç rahatsız olmuyor bezinden bizde deneyelim dedik ama bizimki hem oturağa hem klozete oturmamak için yırtıyor resmen kendini...zorlayınca kabız olur diye çok duyduğumdan birazcık daha ertelemeye karar verdik :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence ısrar etmeyin bizde birkaç ay önce denediğimizde aynı sıkıntıları yaşamıştık, şimdi ise daha kolay atlattık.Biraz ara verin unutsun, sonra tekrar deneyin.Tuvalet eğitimini anlatan kitap okuyun diyeceğim ama ben okumaya çalıştığımda Emre ''o kötü, okumayalım'' diyordu hep :) yani bizde işe yaramadı :)

      Sil
  6. Sizin yaşadıklarınızın hepsini birebir yaşıyoruz bizde şu an.Aynı dediğiniz gibi bizde hafta sonu dışarı çıkınca herşey baştan başladı 3 gün uzattı süreyi. Bende kafası karışmasın diye altını ne olursa olsun bağlamayı kesip birazda dışarı çıkmayınca kolayca çişini yapmayı öğrendi :)Ama daha büyük tuvaletimizi yapamıyoruz. Hep iç çamaşırını istiyo biliyorum oraya yapacak o yüzden giydirmiyorum ozamanda tutuyor kereta.İnşallah bizde yakında onuda öğreniriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen bizimkide hep çamaşırına yaptı başlarda, sonra yavaş yavaş söylemeye başladı, rahat olduğunu gördü tabii :) aslında böyle yazması kolayda hakikaten hassas bir konu tuvalet eğitimi.Çocuğu kırmadan, utandırmadan atlatmak lazım.

      Sil
  7. Sanırım bebekliğin en son aşılması gereken şeyi bez.O da halloldu mu artık çocuk diyebiliriz.Kolay gelsin,hikayenin devamını bekliyor olacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sanırım artık bebeklik bitti :) inşallah ikinci aşamada tez zamanda:)

      Sil
  8. Hadi hayırlı olsun ilknur...Teyy...tey...tey..ben de öğrenince çok svinip halaya başladım.Alper bey biliyo farkında en son denememizde akşama kadar sıkıntı olmadı sonra oturmak istemiyo klozete.Adama zor geliyo.napcaz bilmem.inatlaşmak da istemiyorum..inşallah biz de bırakınca sana haber veririrz :)özledik sizi.kursa da gitmedik bu hafta sizin ne zaman bitcek girriniz mi bu hafta.tubanne deyince geldi aklımasanırım bizimkş büyümek istemiyor ve büyüdüğünün faarkında.çünkü evde ben bebek oldum atta deyip geziniyorrrrrr....:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaa başta anlamıyorlar ne kadar rahat edeceklerini, hele sıcaklarda.biz de gitmedik bu hafta da, zaten bu kadar ara verdikten sonra gitmeyiz belki de, hem 1-2 dersimiz kalmıştı zati.biz de sizi özledik, ben de bugün arayacaktım, okula gidemiyoruz ama bi cumartesi görüşelim, açmayalım arayı diye :)

      Sil
  9. Maşallah Emre ye ya, benim aylardır(nerdeyse bir yıl olacak) uğraştığım sorunu 1 hafta bile sürmeden hallediverdiniz. Yazında bir kez daha anladım her çocuğun gelişimi birbirinden çok farklı. İnşallah gece sorununuzuda kısa zamanda çözersiniz ama azimli Emre ye dağ dayanmaz MAŞALLAH :) Darısı bizim başımıza...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım hepsinin huyu başka :) darısı başınıza diyelim o zaman :)

      Sil
  10. Tatil dönüşü bende tuvalet eğitimine geçmek istiyorum. Darısı başımıza :) Benim oğlum 24 aylık ve çok istekli aslında; bezini de çıkarmak istiyor lazımlığa da yapıyor. Bir gün denedim fakat çok su içtiği için mi yoksa suyla oynamayı sevdiği için midir, sık sık çişini yapıyor. Psikolog Esat Başaranın yazısına denk geldim internette. Çocuğun en az 3 saat idrarını tutabilecek duruma geldiğinde eğitimin verilmesi gerektiği yazıyordu. Bir ay sonra tekrar deneyeceğim bakalım...
    Elif. minikdinozor.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence ilk gün olduğu için öyle olmuştur.bizimde ilk gün her yeri sulamıştı, şimdi dışarı çıksak eve gelene kadar tutuyor :) hazır istekliyken kaçırma fırsatı derim ben :)

      Sil
  11. Hadi ALlah kolaylık versin. Emre'ciğim en kısa sürede halledecek bu işi biliyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Afferin Emreye :))Anlattıklarınız bana hiç yabancı değil Aras la geçen hafta aynı şeyleri biz yaşadık kreşte ki öğretmeni, babası, ben, 2-3 gün uğraştık. Bizimkinde tık yok. Hadi bana zor geldi ama öğretmeni bile pes etti Bizde karar aldık kasları tuvalet eğitimine hazır değil diye..
    Bizde Küçük beyin kaslarının hazır olmasını bekliyoruz ma aile, darısı başımıza:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnız Emre de 3 günden sonra olayın farkına varkına varmaya başladı, şimdi çok şükür alıştı.Bence 1 ay sonra falan tekrar deneyin.

      Sil
  13. biz şuan anlattıklarının hepsini yaşıyoruz canım evde hiç sorun yok kaka dışında ama biz yazlıkta olduğumuz için gündüz havuza akşamda dışarı çıkıyoruz o zaman fena durum:(akşam işini de gizlice bezleyip sabah uyanmadan çıkarıyorum anlamasın diye bazen yapmıyor dediğin gibi.offf bi halletseydik yaaa emre durudan küçük olmasına rağmen başarmış aferin ona.duruda primanın gizli ortağı olabilir diye düşünüyorum bezinden hiç şikayetçi değildi zira:))

    YanıtlaSil
  14. evet canım yaaa bende şüpheleniyorum bazen primadan komisyon mu alıyor diye, gerçekten sıkıntılı iş şu tuvalet eğitimi, bizim sıkıntımız bitmedi hala, 2. kısmını da yazacağım

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı