Şubat 13, 2013

Tiyatro: Kedi ile Palyaço

Anne olunca insanın ilgi alanları değişiyor gerçekten.Daha önce farketmediğiniz şeyleri farkediyorsunuz.Mesela ben İBB Tiyatrolarında bu kadar çok çocuk oyunu olduğuna hiç dikkat etmemiştim.

İlk tiyatro deneyimimizi burada yazmıştım.+2 yaşa hitap eden Boncuk isimli oyuna gitmiştik ve oldukça sevmişti Emre.Tabi ben hemen yaş grubumuza uygun oyunlara bakmaya başladım.Evet çok oyun var  İBB Tiyatrolarında ancak bizim yaş grubumuza uyan haftasonu çocuk oyunları genelde Anadolu Yakası sahnelerinde.Peki bu bizi durdurur mu? Tabiki hayır :)

Pazar günü kahvaltımızı yaptık ve hemen Bahçelievler'den çıktık yola, istikamet Üsküdar Kerem Yılmazer sahnesi.Oyun ise +3 yaş için Kedi ile Palyaço. Yaş grubuna aldanmayın bence
çünkü 2 yaşında pek çok çocuk vardı ve Emre'de severek izledi.Zaten az konuşma bol dans ve müzik içeren oyun yalnızca 40 dk sürüyor.Kedinin ismi yine boncuk ve palyaço ile arkadaşlıklarını anlatıyor.

Bu arada ben  İBB'nin sitesine üye oldum ve tiyatro için biletleri oradan alıyorum.Hem satışa çıkar çıkmaz istediğim sahneden istediğim bileti alıyorum, hemde yerimi kendim belirliyorum.Zaten hemen tükeniyor biletler.

Birde küçük bir anımızı paylaşmak istiyorum.Malum Avrupa yakasından gelince biraz yabancısınız Üsküdar'a.Neyse tiyatroya yaklaştığımızı tahmin ederek otobüs durağında birilerinden yol tarifi alalım dedik.Durakta bekleyen yaşlı bir amca ben biliyorum zaten o tarafa da gidiyorum sizi götüreyim dedi.Bir anlık küçük bir şaşkınlıktan sonra ben arka koltuğa geçtim yaşlı amca da öne oturdu ve yolu tarif etti :) Sonra ''sahne şurada beni de burada indirin'' dedi.Teşekkür ettik birbirimize ve gitti.

Demek İstanbul'da hala birbirine güvenebilen insanlar varmış.Yani tanımadığı insanların arabasına binebilecek yada tanımadığı insanları arabasına alabilecek kadar...

7 yorum:

  1. istanbul ne kadar iyi. Ben de tiyatroya götürmek istedim ama Ankara'da 2 yaşa uygun çok az tiyatro var. Onların da saatleri uyku saatimize uymadı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İstanbul'da olmak bazı yönlerden çok iyi ama ben Ankara'da da daha fazla seçenek olduğunu düşünürdüm hep.Mesela burada saatleri genelde 12.00 ve 12.30 oluyor yani bizim için ideal.

      Sil
  2. bir anne adayı olarak bakalım ben neleri fark edeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Çok şanslısınız, bizim yaşadığımız yerde tiyatro yok bilmiyorum çocuklar için arada geliyor mu gelirse de Ataberk'e uygun olur mu?Ben artık sinemaya gidebileceği günü bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tiyatro maalesef çok yaygın değil, zaten 3 yaş gibi sinemaya başlarsınız ufaktan :)

      Sil
  4. Beni mimlediğin için çok teşekkür ederim ancak ben mimlere cevap verme konusunda çok beceriksizim :( Kal geliyor yani.Ama kısaca şunu yazabilirim alışveriş konusunda berbatım, çok kararsız ama aynı zamanda da maymun iştahlıyım :) Tarzım da ruh halime göre değişir :)

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı