Ocak 25, 2013

Orff metodu ile müzik dersi

Biliyorsunuz oyun grubumuzdaki Esin öğretmenimiz gittiği için Emre epey üzülmüştü.Okula Esin öğretmeni görmeye gidiyordu.Bende bu durumu oranın yöneticisi ile paylaştım hatta Emre'yi götürmedim bir iki hafta, yerine iyi bir öğretmen bulunana kadar.Neyse bu hafta aradılar ve oyun grubuna başka bir öğretmen geleceğini ve ayrıca ilave olarak her hafta müzik dersi ve bazen de mutfak dersi olacağını söylediler.Eh en azından bir jest yapmışlar dedik ve bu hafta merakla gittik oyun grubumuza.

Müzik öğretmenimiz Amerika ve Kanada'da çocuklara müzik eğitimi vermek için okumuş.Orf yöntemini kullanarak müzik dersi veriyor.Orff nedir derseniz ?

Orff Metodu, çocuklara temel müzik eğitimi vermek için çocuğun alışık olduğu elemanları kullanarak tamamen doğal yolla öğrenmeyi teşvik eden. Carl Orff tarafından geliştirilen bir metottur.Bu metodun en temel ögesi, dans.müzik.konuşma.dil, vücut ve hareket birlikteliğidir.Bu temel ögeleri kullanarak, orff metodu uygulandığında çocukta müzikal yönden gelişme sağlanır.Aynı zamanda bu gelişmeyle birlikte , çocukta öğrenme disiplini, grup sorumluluğu alma, başkaları ile çalışmayı öğrenme ve dikkat becerilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.

İlk ders çeşitli müzik aletlerini tanıdık.Emre en çok davulu sevdi.Birkaç ritm denemesi yaptık, birlikte dans ettik ve en son bir ingilizce şarkı söyledik.Zaten şu sıralar meraklıyız şarkı söylemeye, eh birde ingilizceye giriş yaptık.

Rain rain go away, come again an other day ...

Evde de sürekli söylüyorum ben bu şarkıyı, bakalım Emre ne zaman söyleyecek???

2 yorum:

  1. Orff yaklaşımı ile yapılan müzik dersleri çok eğlenceli oluyor, bizim çocuklar öyle eğleniyorlar ki derslerde:)

    İngilizce konusunda da çalışmak isterseniz, Okul Öncesi İngilizce öğretmeni olarak tecrübelerimi paylaşmaya çalıştığım blogum size fikir verebilir;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm bir göz attım da faydalanabileceğim şeyler var sanırım, teşekkürler :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı