Ocak 21, 2013

Mıknatıslı Puzzle (2)

Emre'nin yapboz merakını biliyorsunuz.Bazen telefonumu getirip ''puzzle aç'' dediği olur.Parçaları işaretli yerlere rahatça yerleştirebiliyor.Yani eline aldığı parça ile puzzle tabanında aynı şekilde sınırları çizilmiş yeri bulabiliyor.Bunu daha çok telefonumdaki Puzzle larda yapıyor.Benim de kolayıma geliyor sanırım :) baktım çok sıkıldı mesela arabada hemen açıyorum puzzle :) 5-6 parçaya kadar kolayca yapıyoruz şimdilik.
Yada daha önce burada  geometrik şekilli yap bozumuz ve burada denediğimiz gölgeleri eşleştirme oyunlarında da başarılı.

Bu sefer 2 parçalı biraz daha hayal gücünü geliştirecek bir puzzle hazırladım.

Malzemeler ; 
-Buzdolabı magnetleri (lokantaların, cafelerin, taksi duraklarının verdiklerinden.Yüzsüz olup birkaç tane fazladan alıyorum her seferinde :) )
-sticker (istediğiniz resim, şekil olabilir.hatta sticker yoksa beğendiğiniz bir resmin çıktısını alıp yapıtırabilirsiniz)

Ben ilk olarak küçük hayvan resimli sticker'ları farklı kesimlerle ikiye böldüm.Daha çok kafa ve ayak kısımlarını ayırdım.Karışık olarak buzdolabına yapıştırdım.Emre'ye kurbağanın ayakları nerde, kedinin kafası nerde gibi sorular sorarak yardımcı oldum ve büyük bir zevkle buldu parçaları.Tamamladığı her hayvandan sonra da yaşasın diye zıpladı :)



6 yorum:

  1. çok güzel olmuş canım ,ellerine sağlık :) Etka pek ilgilenmedi daha önce ki denemelerim de ama yılmadım yeniden yeniden sunacağım ta ki sevene kadar :)) imza : despot anne :))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Mıknatıslı yapboz daha önce bende yapmıştım. Bir resimi 4 parçaya ayırarak oğlum uzun süre sıkılmadan oynadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok kullanışlı bir oyuncak oldu, mutfakta olması da ayrı bir hoş :)

      Sil
  3. Benim de aklımda daha önce bahsettiğin magnet aktivitesi, bunu da kaydedeyim :)

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı