Aralık 14, 2012

Marakas yaptık

Barış'ın Günlüğü'nde gördük yapımını.Bizde denedik.
Malzemeler;
-Streç film rulosu
-Mecimek, nohut
-kapak kısmına 1 TL
-kaplama için folyo

Ruloyu ikiye böldüm, bir yarısına kaşıkla mercimek koyduk, diğer yarısına nohut.Böylece biraz montessori de yapmış olduk.Sonra kapatıp  folyo ile kapladık ve çalkalayıp çıkan sesleri dinledik.

Bir ara Emre ses çıkarmak yerine folyoyu açmaya uğraştı.Bende sonunda tamamını koli bandı ile kaplayıp sorunu ortadan kaldırdım :)

Sonra tekrar tabaklarımıza döndük uzun bir süre nohutla mercimeği bir kaseden diğerine aktardık, sonra sıkılıp döktük saçtık :) Bu tarz aktiviteleri çeşitlendirebilirim sanırım, mesela sıvıları aktarma gibi :)





3 yorum:

  1. çok eğlenceli görünüyor canım sen benim duruyu da alsana ara sıra eğitime.inan ben bunları yapacak vakit bulamıyorum.kendimede kızıyorum aslında ama işte.sana yolluyacam benim kızıda:))))biz daha çok resim yapma,boyama,oyun hamuru,parmak boyası falan yapıyoruz.sıvıları doldurup boşaltma işini ise her yemekte bizzzat gerçekleştiriyoruz sonra da o suyu saçımıza yüzümüze sürüyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke istanbul da olsanız da tanıştırsak kuzuları :( durucuğumla çok eğlenirdik eminim :) bu arada biz de yemek esnasında epey deney yapıyoruz, mesela komposto ve yoğurt karışırsa ne olur :)))

      Sil
  2. Muzik cok sven oglum icin mukemmel bir aktivite olucak bu ( simdilik benim icin ) ama sonrasinda cok eglenecegimiz kesin , sagol paylasim icin :))

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı