Aralık 11, 2012

2 Yaş sendromu bizi de vurdu

Eeee yaş 2 oldu.Bizim adam büyüdü.Büyüdü de şimdiden sorunları da büyüdü :) Aslında genelde sakin, uyumlu, neşeli bir çocuktur Emre ama ne olduysa oldu bu 2 yaş sendromu bizi de vurdu.

Anneannesi gün içerisinde sürekli mızmız, inatçı hallerinden bahsetmeye başlar oldu.Akşamları da aynı tabii, sürekli onunla olmamızı ne isterse derhal yerine getirmemizi istiyor.Anne gel, baba kaç, otur, kalk ve en favori aktivitemiz sende yap :) Ne zaman aklına eserse çeşitli anlamlı yada anlamsız sözler söylüyor, oyun grubunda yaptığımız jimnastik hareketlerinden bir mix yapıyor ve o anda yanında olan herkesin de tekrar etmesini istiyor.Anne sende yap, baba da yapsın, annenanne , teyziş... hep birlikte spor yapıyoruz, bazen de dans ediyoruz.Fon müziğimiz de gam gam style :)

 Üstelik bir de enerji patlaması yaşıyoruz ki sormayın gitsin.Her an koşma, tırmanma, zıplama isteği.Takip ederken yoruluyorum valla :)

Haaa bu arada yoruldum demek yasak, isteklerini reddetmek mi? Mümkün değil.Sinir ve ağlama krizi her an kapıda yani :)

Birde herşeye itiraz.

Emre acıktın mı?    yemiceeeemmm
O zaman ben yerim?   yemeeeee
Tamam yeme sende.    ben yiceeemmm

Eve gidiyoruz?  gitmiceeem
Biz gidelim sen kal? çığlıkkkkk

Üstünü değişelim? hayıııırrr
Ama terledin?  terlemediiii
Tamam böyle kal.   hayırrr ben giycem

Artık anladım ki istediğim şeyin tersini söylersem sorun baştan çözülüyor :)  Yada istemediğim birşey yapıyorsa, yada ben dans etmekten yorulmuşsam ve korkudan söyleyemiyorsam :) hemencik dikkatini başka tarafa çekiyorum.Yani zıplamaktan yoruldum Emre demiyorum çünkü , alacağım cevabı biliyorum.Onun yerine aaaa hadi gel kelebekli kitabımızı okuyalım diyorum.Şanslıysam kabul ediyor :)

Yani bizim evde epey hareketli geçiyor 2 yaş sendromu, ne zaman biter bilemiyorum ama iyi yanı kilo verdim birazcık ona seviniyorum :)

4 yorum:

  1. Eyvah eyvah, Allah kolaylık versin arkadaşım. Etka da 23 aylık oldu bugün. e kaldı 1 ay:)) nasıl tırsıyorum anlatamam :)) rahat ağlatırız inş geçecek bu günler elbet

    YanıtlaSil
  2. Emreciğimin alnından öpüyorum,sen de lisede benle mügüme kök söktürürdün.. ee keser döner,sap döner;gün gelir hesap döner:)) bu arada seni, işten gelmiş yorgun ve bitap bir şekilde dans ederken görmek isterdim:) bir akşam da sen kendiliğinden de,hadi emre gel dans edelim diye.o gün sana hiç bulaşmaz kanımca, kurtulursun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh Handanım ahh eski günler geldi aklıma :) akşamları bizim ev çok eğlenceli, darısı başına diyorum :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı