Ekim 02, 2012

Artık kendi odasında uyuyor

Her annenin kendi doğruları kendi tarzı vardır ya, bence de bebeği doğduğunda anne ve baba ile aynı odada yatırmak gerek.Çünkü bebek ilk zamanlar çok sık uyanır ve emmek ister, aynı odada olmak anne için daha az yorucu olur.Tabi aynı yatakta uyumak değil, çünkü bu beni hep korkutmuştur.Mesela kesinlikle yatarak emzirmedim Emre'yi, ya uyuyup kalırsam diye çok korktum.Sonraaa ilk zamanlar gece ben yada babası arada uyanıp nefes alıyormu diye bile dinlerdik :)) komik belki ama öyle işte, ani bebek ölümü gerçekten azımsanmayacak kadar çok.

Tabi birde işin psikolojik boyutu var, dokuz ay anne karnında onun, sesiyle uyuyan bebek, doğunca da onun kokusuyla uyumak ister, gece annenin nefesini duymak bile onun kendini güvende hissetmesini sağlar, yada ağlayınca hemencik yanında görmesi :) yani öyle odasında kendi uyusun, bağımsız olsun diyemem ben.Tabiki o da olacak hiç bilmediği dünya'da doğar doğmaz yapayalnız kalmak bende hayata eksi başlamak demek.Hiiiç benimsemedim avrupalı annenin çocuk yetiştirme tarzını.

Ben ne mi yaptım?İlk başlarda 6 ay diye düşünsem de Emre'yi 21 aylık olana kadar bizim odamızda ama kendi yatağında yatırdım.Her uyandığında emzirdim.Üstelik yatmadan önce mama vereyim de gece uyanmasın demedim hiç.Uykusuz zorlandığım geceler olmadı mı? Evet oldu, hemde çok.Bazen uyku sersemi söylendiğim bile oldu :)) Özellikle işe başladıktan sonra :))Ama çok yorgunsam, az önce emzirdiysem, bu defa babası kalktı kucakladı, pışpışladı.

21 aylık olunca oturma odasını çocuk odası yaptık, gönlümüzce oda takımının diğer parçalarını seçtik, onun için en kullanışlı odayı hazırlamaya çalıştık.Birkaç gün odasında oyunlar oynadık, eğlendik.Sonra Emre'yi odasında yatırdık.O gece ikimizde tetikte uyuduk.Emre sadece bir kez uyandı ve anneee diye seslendi.Ben hemen uyandım ve yanına giderken ''geldim annecim'' dedim.Yanına gittiğimde memmem dedi.Alıp emzirdim ve sabaha kadar uyudu.Ve artık her gece yatağında uyuyor, bir yada bazen iki kez uyanıyor ve aynı seramoni gerçekleşiyor.

Bilmiyorum bu bir şans belkide, odasını yadırgamaması, durumu kabullenmesi.Ama ben kendi doğrularımı yaptım ve mutluyum.Emre'de öyle :))

Bu arada merak edenler için Emre'nin odasının resimleri için de ayrı bir yazı hazırlıyorum :))

22 yorum:

  1. OOO maşallah koca adama..biz hala birlikte yatıyoruz..ne kadar anlatsam da alığ hikayeler anlatsakta olmadı bir türlü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah yakında diyelim o zaman size :)

      Sil
  2. İlknurcum hayırlı olsun, çok sevindim uyumasına yatağında Emre'nin :) Biz de yeni ayırdık biliyorsun ve bizimki de 17. ayında geçmiş oldu odasına, çok da mutlu mesut uyuyor, seninle tamamen aynı düşünüyorum. Bazen bazı şeyler gereğinden fazla abartılıyor gibi geliyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım Alya'da çok uyumlu bu konularda maaşallah :)

      Sil
  3. :) Hadi bakalım
    Devamı gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. darısı başınıza mı desem :)

      Sil
    2. biz çoook uzun zaman önce odasına alıştırmıştık zaten :)

      Sil
    3. eh süpersiniz ne diyeyim :)

      Sil
  4. Valla bende artık geceleri deliksiz bir uyku uyumak istiyorum.Benim kızım 20 aylık ve geceleri 3 defa uyanıyor ve emmek istiyor.Darısı bizim başımıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ama maalesef bir süre daha böyle olacağız, bizimki de yeni 1'e düşürdü

      Sil
  5. Hadi hayırlısı, ne güzel halletmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  6. :)Okurken yüzümde bir gülümseme belirdi;çok iyi yapmışsın.Hayırlı olsun Emre kuzusuna,sevsin odasını,bol bol oyunlar oynasın.Ben aynı odada uyuyamadım,sürekli tetikte olmaktan hiç dalamadım;o yüzden odasında yatırdım,bir süre odasında yattım,sonra kendi yatağıma geçtim tekrar.Odalarımız dipdibe,ne zaman ağlasa fırlarım ben de,ister aç olsun,ister değil emziririm.Sabahları en sevdiğim şey,uyku sersemi onu yanıma almak,bazen uyuruz,bazen uyutmaz:)Gece ben de çok korkarım aynı yatakta.Bu konuları konuş konuş bitmez:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onların keyfi yerinde olsun da , anneleri herşeye razı :)

      Sil
  7. Maşallah Emre'ye,inşallah böyle devam eder. biz hala beraber yatıyoruz :(

    YanıtlaSil
  8. çok sevindim, sorunsuz bir şekilde alışmış olmasına, darısı efe'nin başına. bende bir süre daha aynı odada yatmayı düşünüyorum, henüz 11,5 aylık ve geceleri hala çokça uyanıyor. bence düşündükleriniz de haklısınız katılıyorum size. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet darısı başınıza hazır olduğunu düşündüğünüzde gerçekleştirirsiniz sizde :)

      Sil
  9. ınanmıyorum hala emıyormu?
    masallah hadı bakalım hayırlı olsun yenı hareketınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür emzirmeye devam ediyorum, bu benim çok istediğim bir şeydi :)

      Sil
  10. Uykusu bol olsun annesi yeni odasında:) Ben Ada'yı doğduğundan beri, ki daha minnak 6 aylık:) odasında, yatağında yatırıyorum, bende odaya başka yatak koyduk onda yatıyorum.Yatak odasına park yatak koyduk ama Ada çok sık uyanınca eşim işe gidiyor vah zavallı adamcağız uyusun diye böyle yaptım:p Şaka bir yana, Ada' yı yatağıma alıp emzirdikten sonra uyumaya benim yatağımda devam ediyor.Tehlikeli biliyorum ama,bunu bırakmam lazım.Eşimde sık sık kontrol ediyor.Ne anladım bu işten:)) Çok uzun oldu ama son olarak, belli bir yaşa kadar beraber aynı odada olmak en doğrusu bence.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her annenin yöntemleri farklı ama sonuçta düşünce aynı , bebeişlerin mutluluğu :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı