Eylül 19, 2012

Tabağa Kürdan Saplama (Montessori)

İşte yeni bir montessori aktivitesi.Kağıt tabağa kürdan saplamaca :) küçücük baş ve işaret parmağıyla incecik kürdanları tabağa sapladık, sonra tabağı bir çevirdik baktık ki aaa kürdanlardan buradan çıkmış.Tek tek çekip aldık onları :)

Bu işleme iyice alıştıktan sonra bu sefer kürdanları bir düzen içerisinde sapladık tabağa, mesela annenin tabağa çizdiği geometrik şekillerin etrafına dizdik kürdanları.

Haydi deneyin sizde, çok eğlendik biz :)

16 yorum:

  1. Süper basit ve güzel bir oyun yine İlknur, bunu biz de yapabiliriz sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. maşallah Emre kuzuma bravooooo..allkııışş..:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir fikir... :)
    Maşallah Emre'ye çok tatlı görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Çok zevkli değil mi :) Köpük tabakla ilgili başka bir fikir daha vereyim mi? Pasta mumlarının alt kısımlarını köpüğe sapladıktan sonra mumları aynı renkteki mum altlığına yerleştirebilirsiniz. Hem kürdan batırma aktivitesi hem de renk eşleştirme bir arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa iyi fikir hatta önce tabağı pasta gibi boyayıp süsleriz, sonra mumları da saplayıp birde üfleriz.2. yaş doğumgünümüze hazırlık :)

      Sil
    2. O sekilde daha da guzel olur,harikasin

      Sil
  5. bu harika birşey.. bizde denemiştik başka türlüsünü.. ama çizgiler üzerinde çok daha eğitici.. yine çok tşk.ediyorum sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurcum 1-2 yaş arası yaptığımız aktiviteleri yazıyorum. Kürdan oyunları ile ilgili olarak ben de resim olmadığındna sizin oyunlarınızın linkini koyuyorum yazıma, iznin var mı?

      Sil
  6. Canım senden ses çıkmayınca yazdım yazıyı, linkler ekli şu anda yazımda, istemezsen silecegim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben daha yeni gördüm yorumunu, tabiki kullanabilirsin, bir faydamız olmuş ne güzel :))

      Sil
  7. harıka bır egıtım ve aktıvıte :) ama ben burada ayımıza gore ne yapsam kzuum hemen sıkılıyor bıraz daha sabır :) belkı 20. aYLARA gelınce sakınlesr hahahha sanmam ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım 20. aydan sonra biraz daha duruluyorlar, hem zaten konsantrasyon süreleri çok kısa , 5-10 dk kadar.yani sıkılması çok normal.zamanla süreler uzuyor.

      Sil

  8. Kürdanla saplama ne güzel.Bizde kızımla yapmıştık. İlk aktivitelerimden biri şimdii onu hatırladım. yerim ben o ayakları o arda ne kadar küçükmüş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaa şimdi resimlere bakınca bende duygulandım, ne kadar büyümüş kuzum :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı