Ağustos 16, 2012

Montessori Tuzluğa Kürdan Atma

Ufaktan ufaktan giriş yaptığımız montessori de emin adımlarla ilerliyoruz :) Sağolsun blog yazan annelerde yardım ve tavsiyelerini esirgemiyorlar.Sevgili Barış'ın Günlüğü'nün tavsiyesi ile yeni bir aktivite denedik ve çok da sevdik.
                                    Önce minik parmaklarımızla incecik kürdanları tuzluğa attık.

2. aşamada iki adet tuzluğu sarı ve kırmızı renkli elişi kağıdıyla kapladık, sonrada aynı renkli sayı çubuklarını içlerine attık.
                        

İlk etapta sarı renkli tuzluğun önüne sarı, kırmızı olanın önüne kırmızı çubukları koydum.Yani ayrımı ben yaptım ki o da ne yapılacağını anlasın.Daha sonra karışık deneme de yaptık, kısmen başarılı olduk.Böylece hem renkleri öğrenip hem farkındalığımızı arttırdık.Motor becerilerimize olan katkısını da tahmin edersiniz.Kırmızı ve sarı oturduktan sonra diğer renklere de geçicez.

Not: Montessori çalışmalarının 2 yaş civarında başladığını biliyorum.Bazen 21 ay için erken mi diye düşünüyorum ve her faaliyeti yaparken Emre'yi gözlemliyorum.Çünkü zorlandığı veya sıkıldığı bir durum olursa kesinlikle ısrar etmemem gerektiğini düşünüyorum.Ama o da gayet ilgili hani :) Benim için önemli olan da onun gelişimine katkı sağlarken eğlenmesini ve keyif almasını sağlamak zaten :)


20 yorum:

  1. ilknur ,yine harika bir aktivite.ileriki günlerde sende yarım isteyeceğim kesin

    YanıtlaSil
  2. 17. ayımızdayız ve bunlar tek tek not alınıyor cunku benım kuzum suan hemen sıkılıyor herseyden cok tesekkurler..emrede halınden memnun gorunuyor super masallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yaaa o aylarda bizde öyleydik, hemen sıkılıp cozutuyorduk.şimdi daha iyi şükür :)

      Sil
  3. Maşallah kuzuma, çok sevindim onerimi Emrenin begenmesine.Yaş konusuna takılma Ilknurcum, daha önce de söylemiştim Emre yetenekli bir çocuk,dediğin gibi sıkılmadigi sürece aktivitelere devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Barış abimizin izinden gidiyoruz :)tavsilerine herzaman açığız :)

      Sil
  4. maşallah Emre'ye..bencede erken değil başlamanız iyi olmuş..

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin taze anne :) hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah :) bende takipteyim :)güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  6. İlknur seninle birlikte montesorriye giris dersleri oluyor bana da, harika :)

    YanıtlaSil
  7. slm ilknur hnm bloğunuza beni izlemeye aldığınızdan beri bakıyorum ancak izlemeye alırken bazen internet sorun çıkarıyor. birazda benim işlerimin yoğunluğundan ancak sizi izlemeye alabildim. emre çok tatlı bir çocuk maşallah. Ve sizde çok iyi bir annesiniz. Çok iyi eğitim veriyorsunuz. tebrikler. sewgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun geç olsun güç olmasın :) hoşgeldiniz :)

      Sil
  8. Cok bilincli bir annesiniz takdir ediyorum. Ufaklik cok sansli:) bizim blogumuzu da takip etmissiniz bu arada tesekkurler:) benim de ufakligi dunyaya getirdikten sonra sizden ogrenecegim guzel seyler var:) sizi takipteyim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. teşekkürler, şimdi senin yorumunla birlikte eski resimlerine baktım da ne kadar büyümüş kuzum :)

      Sil
  10. çok yararlı bir aktivite ve maşallah emre'ye nede güzel oynuyor...

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı