Ağustos 01, 2012

Montessori Nesneleri Aktarma Aktivitesi


Bebeklerimize özenerek ve ne kadar eğitici öğretici olduğunu düşünerek birsürü afili oyuncak alırız.Ama onlar ne yapar bizim gündelik hayatta kullandığımız eşyalarla oynamayı tercih eder.
Emre’nin en sevdiği aktiviteler mutfaktaki çekmeceleri açıp kapatmak, mandalları ipten çıkarıp sonra tekrar takmaya çalışmak, tencerenin kapağını açıp kapamak, tezgahın altındaki dolapları boşaltarak tezgahın üstüne doldurmak, çatal kaşıkla oynamak.
Yani günlük hayatta bizim için önemsiz olan şeyler çocuklar için önemli keşifler.Montessoride günlük yaşam becerileri olarak adlandırılan bu aktiviteler çocukların ileriki yaşlardaki fiziksel ve zihinsel faaliyetlerine temel oluşturuyor.
Bizde Emre’yle ilk aktarma çalışmamızı yaptık.Mutfaktaki plastik kaplardan birine doldurduğum Legolarını bir diğerine aktardık.Bu arada kaplar için boş ve dolu sıfatlarını da somutlaştırmış olduk.


Emre çok hoşlandı bu oyundan ve 10 dk kadar büyük bir ciddiyetle çalıştı, dökülen legoları topladı tabi sonra şımarıp Legoları sağa sola saçmaya başlayınca aktivitemizi sonlandırdık. Amacımız aktarılan nesneleri zamanla küçültmek ve ardından sıvıların aktarımına geçmek.Hem motor becerilerimizi geliştirmek hem eğlenmek.
Not: Bu yazımda bahsettiğim Montessori kitaplarını halen okuyorum akşamları Emre uyuduktan sonra.Söz en kısa zamanda bitirip özetini paylaşacağım sizlerle J

13 yorum:

  1. canım emre ve kuzum aynı seylerı sevıyyr bız bu oyunu hep yapıyoruz ama tam 2 dk suruyor sonra hepsı etrafa ve kahkahayla..boyle bılggıler paylastıgın ıcın cok tesekkur edeırm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bu küçük canavarlar :) bundan sonra devam etmeye çalışacağım bu aktivitelere ve paylaşımlara :)

      Sil
  2. merakla bekliyorum , montessori ile ilgili bilgileri...

    YanıtlaSil
  3. paylaşım için sağol... gerçekten faydalı bilgiler. evimizde birçok şeyle çok çeşitli aktiviteler yapabiliriz ;)

    YanıtlaSil
  4. Şu an evdeki herşey farklı gözükmeye başladı gözüme :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir aktivite olmuş, aferin minik adama... Tuzluğa kürdan veya sayı çubuğu atma (bunun bir adım sonrası renkli tuzluklara aynı renk sayı çubuğu atma olabilir, renk sınıflandırmayı da katabilirsin böylece işin içine), köpük tabaklara kürdan batırma (bunun da bir adım sonrası köpük tabağa kare, daire falan çizerek kürdanları çizgilerin üzerine batırmaca oyunu, hem şekiller üzerine de konuşabilirsiniz böylece) oyunlarını da öneririm Emre'nin ayına uygun Montessori aktiviteleri olarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika fikirler bunların hepsini deneyelim sırayla, teşekkürler.

      Sil
  6. Bu blogu yeni keşfettim, şimdiden birsürü harika şey öğrendim, çok teşekkürler bu güzel paylaşımlar için, takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.Bizde zaten bir süredir takip ediyorduk çokoprenses Ceren'i :) Güzel paylaşımlarımız olması dileğiyle :)

      Sil
    2. Çokoprenses Ceren'in biz de takipçisiyiz ama biz Çokoprens Ege Demir'iz :) Bize de bekleriz:)

      Sil
    3. Düzeltme için teşekkürler, hemencik geldik ziyaretinize :) Sağlıkla büyütün yakışıklı Ege'yi :)

      Sil
  7. ilknurcum çok güzel bir oyun olmuş bu bende yarın duruşla oynayayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oynayın canım çok ilgisini çekiyor çocukların :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı