Ağustos 17, 2012

20. Ay Gülücükleri


Artık büyüdüm ben kocaman oldum, çok şey öğrendim, çok şey öğrettim :) Maaşşş (maaşallah ) deyin bakiyim :)

*Kelimelerim arttı, annnannee diyorum mesela, anneannem mest oluyorJ Ellerimi yanlara açıp nerde diyorum, bazende yüzümü kapatıp Emre nerde? diyorum.Büyüklerin söylediği herşeyi tekrar ediyorum, artık daha dikkatli konuşuyorlar yanımda…

*Kitap okuyorum annemle, kitaplardaki nesnelerin, hayvanların hepsinin ismini söyletiyorum anneme.

*Oyunlar oynuyorum bol bol, tabi yine favorim kovalamaca ve gıdıklamaca :) Birde hoplamayı çok seviyorum bu aralar, evet  evet hopluyorum.Bütün gücümle zıplayıp ayaklarımı 1 cm yerden kesiyorum.Çok keyifli bütün gün fırsat buldukça deniyorum.12 dev adamdan biri olacağım kararlıyım :)

*Sayıları çok seviyorum, artık 15’e kadar sayıları sayabiliyorum ve annem çizdiğinde tanıyıp isimlerini söyleyebiliyorum.Geçen gün annem baş aşşağı 10 yazmış yazı tahtama bende hemencik ters çevirdim tahtayı ‘’omm’’ dedim, çok şaşırdı.Bilemicem sandı.Hehe şaşkın sen beni ne sandın, ben seni suya götürür susuz getiririm :)


*Birde artık parmaklarımla da 1,2,3,4,5  yapabiliyorum, annem kadar güzel beceremesemde :)
Geçen gün Nuray ablam yazı tahtama 5 çizmiş, ama Fatma ablam arkadan eliyle 4 işaret ediyor bende ‘’döt, döt ‘’ diyorum. Nuray ablam ‘’ hayır Emre 5 diyor’’ .Bilemediğimi sandı yine , sonra Fatma ablamla biz kıkır kıkır gülünce anladı onu kandırdığımızı.

*Resim yapıyoruz annemle, bazen annem alıyor eline kalemi ‘’ne çizeyim’’ diyor.Ne söylersem çiziyor, kedi,köpek, bebek, tavşan, sayılar…Sonra ben alıyorum elime kalemi karalıyorum gelişigüzel anneme ‘’1 yaptım, 6 yaptım’’ falan diyorum.Aman ne mutlu oluyor, sanki sanat eseri yapmışım gibi bakıyor.Ne var yani o karalama bence 6 :)

*Karıştırmayı çok seviyorum, heryere kafamı, burnumu, elimi, kolumu artık Allah ne verdiyse sokmayı çok seviyorum.Her yere tırmanıyorum, her işe karışıyorum.Napıyım çok merak ediyorum büyüklerin dünyasında neler oluyor? Ne işler çeviriyorlar? Hepsini not ediyorum ilerde lazım olacak kesin:)
Bazen anneme yardım ediyorum ev işlerinde, mesela toz almayı çok seviyorum.Çoraplarımla televizyonun tozunu alıyorum, ne yaratıcıyım ama !!

*Her işimi kendim yapmak istiyorum, bana bebek muzmelesi yapmayın diyorum anlamıyorlar.Mesela kendim giyinmek istiyorum ama t-shirt’lerden ancak kafamı sokabiliyorum henüz, şortuma ayaklarımı sokabiliyorum oturarak ama tam giyemiyorum :( Pilav , makarna, köfte yiyebiliyorum kendim, suyumu da içiyorum bardaktan, hemde tek elle, kalanı da anneme yakalanmazsam eğer döküveriyorum yere çabucak :) Birde her akşam dişlerimi fırçalıyorum, bu önemliymiş öyle diyor annem ??

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, önümüzdeki ay için çok farklı planlarım var.Neler yapıcam annemle babama, nasıl şaşırtıcam onları görün de bakın :)

16 yorum:

  1. Maşallah tatlı Emre' ye :)) Sağlıklı ,mutlu nice aylarına :)

    YanıtlaSil
  2. Maaşallah sana Emreciğim,hep böyle annenle güzel oyunlar oyna,bize de anlat:)

    YanıtlaSil
  3. Maşallah Emreyee :) zıplamaları çok tatlı oluyor degil mi! :)

    YanıtlaSil
  4. maşallah... tatlım bu koca delikanlı olmuş...
    ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN...
    buarada takipteyim banada beklerim ....
    İYİ BAYRAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gittim , gördüm, takipteyim :)

      Sil
  5. Masallah, her gecen gun yeni seyler kesfediyorlar :) onlari izlemek cok eglenceli!

    YanıtlaSil
  6. İlknur, Emre için bir uzmandan görüş aldın mı hiç? 20 aylık ve 15 e kadar olan sayıları tanıyor, bence bir görüş almalısın, farklı yönlendirmelerle yeteneğini geliştirebilirsin. Bence özel bir çocuk Emre.
    Ayrıca unutmadan Koccaman maşallah minik adama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.uzman derken bir pedagog ile mi görüşmeliyim sence ? hiç araştırmadım bu konuyu, evet sayıları seviyor ama ben o kadar üstüne düşmedim açıkçası...

      Sil
    2. Evet canım bir pedagog hatta üstün zekalı çocuklar hakkında uzman bir pedagog ile görüssen iyi olur.

      Sil
  7. Maşallah adaşıma :)

    Aferin sana. Büyü, öğren, bilgilen. Anne ve babanı mest et böyle :)

    YanıtlaSil
  8. merhaba..161.izleyicin:) yavruşun bebişin çok tatlı..allah onu sevenlerine bağışlasın..hep mutlu ve birlikte olun..Henüz çocuğum yok gelişimini tecrübe olarak bilemeyeceğim ama bir eğitimci olarak şimdiden bir uzman ve pedagog ile görüşmeye başlar ve gelişimini sıkı takip ederseniz üstün bir duruma sahip ise doğru yönlendirmelerle farklı okullara gönderebilirsiniz,sınavları takip edebilirsiniz tabii şuan erken ama şimdiden başlamalı..sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin, haklısın sanırım bu konuyu biraz araştırmalıyım:)hemencik geliyorum :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı