Haziran 08, 2012

Haftasonu Ağva ...

Bu haftasonu Ağva Ekoland Otel’de olacağız.Her hafta biryerdesin demeyin sakın.Aslında Nisan ayı için rezervasyonumuz vardı ancak elde olmayan sebeplerle Mayıs’a sonrada sağanak yağmurlar dolayısıyla bu haftaya ertelendi.Sağolsunlar her seferinde bizi kırmadan ertelediler rezervasyonumuzu ama artık gözleri yollarda bekliyorlar heralde J Akşam yine bir aksilik çıkmasın diye dua ederek hazırladım bavulları.Gerçi her işte vardır bir hayır, daha iyi geçecek bence şu anda J
Tabi hemen araştırdım Ağva’da neler yapılır araştırdım.İki gün için bir program hazırlamaya çalıştım.
Ağva'da yapılacak aktiviteler arasında balık tutma, yüzme, yürüyüş, bisiklet, nehir aktiviteleri, avcılık, doğa fotoğrafçılığı, dinlenme, eğlenme sayılabilir.
Teke yolunda bulunan şelale , Yeşilçay ve Göksu dereleri ormanları ve kumsalları ile cennet niteliğine sahip.

Bildiğiniz üzere Ağva Karadeniz'de bir kumsala sahip. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl ziyaret edilmesi gereken yerler. Gelin kayasına böyle bir isim verilmesinin sebebi bir geline benzemesi beyaz olmasıymış.
Trekking isteyenler için 20 kmdeki Tepemanayır Köyü'ne gidilip,  Göksu'ya yürüyüp Ağva'ya dönerek güzel bir yürüyüş yapılabilirmiş.(şu an bize pek uymaz ama J)
Karadan gitmeyi tercih edenler Dilbucaklı Köyü üzerinden Kilimli Koyu ve Kadırga Koyu’nda mola verip bol bol fotoğraf çekebilirmiş.

Balık avlamaktan zevk duyanlar içinde uygun yerler varmış. Avlayabileceğiniz balıklardan bazıları şunlarmış; Levrek, çinekop, Tekir, Palamut, Lüfer, Kefal, sazan, turna Kalkan.

Ve mutlaka tekne turuna katılmalıymışız.Birde
Ağva'daki pek çok otelin yer aldığı Göksu Deresi üzerinde de gezinti yapılmalıymış.
Mış mış mış… bakalım hangilerini yaptık, gördük, beğendik diyebileceğiz J
Herkese mutlu, huzurlu bir haftasonu dileğiyle…

6 yorum:

  1. Umarım geziniz çok güzel geçer!
    İlknur Sevil Hanım'la randevumuz vardı bugün, senden ve blogundan bahsettim. "Aaa neden bana blogu olduğundan bahsetmemiş? Bilmiyor mu teknolojik doktorları olduğunu, hemen izlerdim" dedi :) Bir dahaki gidişinize (kontrole tabi) söylersin belki :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haftasonu gezmekten geciktirdiğimiz bir 18. ay kontrolümüz var, söylerim Sevil Hanım'a :)tabii takip etsin hastalarını buradan da :)

      Sil
  2. Keyifli tatiller kısacıkta olsa uzaklaşmak her zaman herkese iyi gelir...

    YanıtlaSil
  3. Ohhh! güzel güzel gezin. Bizim yerimizede eğlenin...

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı