Mayıs 07, 2012

2 aylıkken neler yaparmışız ??

Merhabalar,
Aslında benim oğluşum ana sayfamızda gördüğünüz resimdeki kadar, yani 17 aylık.Peki ben şu anda ne mi yapıyorum? Benim yaramaz oğlum küçücükken yaptıklarını not ettiğim ajandamdan esinlenerek blog yazılarımı oluşturuyorum.Bu yüzden önce geçmişe dair yazılarımı paylaşıyorum.Çoook yakında yeni maceralarımıza da geçicez :))
Bakalım neler yazmışız ;
Oğluşum 2 aylık oldu bile ...
2. ay da bitti.Kocaman oldu oğluşum.Araştırdık , öğrendik 2 aylık bebek neler yaparmış.
Beslenme ve uyku zamanları düzene girermiş.Mesela 7 saat kadar gece uykusu uyuyabilirmiş. Katılamıyorum maalesef çünkü biz hala günlük yaşıyoruz.Hergün yeni bir macera.Bir ara büyüklerin de öğütlerini dinledik ve bu çocuk doymuyor mu acaba diye düşünüp mama takviyesi de yaptık.Yok yok  yok  maalesef  Emre aynı.Üstelik doktorumuz kilo alımının gayet iyi olduğunu ve doymama gibi bir sıkıntı olamayacağını söyledi.Yine emzirmeye devam J Tabi bu arada ben sütüm bol ve kaliteli olsun diye gayet iyi besleniyorum.Emre’yle birlikte bende büyüyüp serpiliyorum J
Birde doktorumuzun tavsiyesi ile her akşam uyku öncesi Emre bey yıkanıp, vücut sütü ile masaj yapılıyor. Ardından pijamalar giyiliyor ve emzirilip uyutuluyor.Sanırım artık banyo yaptıktan sonra uyuması gerektiğinin farkında, çünkü gece mesailerimiz azalmaya başladı.Daha erken ve daha rahat uyuyor paşamız.
Devam edelim…Yüzüstü yatarken başını birkaç saniyeliğine kaldırabilen bebeğiniz bu ay ilk gülücüğünü de atarmış.İşte bunlar mevcut.Baş dimdik ve paşamız ağlamayı olduğu kadar gülücük atmayı da seviyor.
Bu aylarda bebekler değişik sesleri dinlemeyi  sever, hareketli cisimleri bir süre takip edebilirlermiş.İnsanlarla birlikte vakit geçirmeyi sever ara sıra  anlamsız sesler çıkarabilirlermiş…Doğrudur bizim konuşmalarımızı severek dinliyor ve bazen karşılıklı agulaşıyoruz.Resmen konuşuyor bizimle J Kucağımızda olmayı ne kadar sevdiğini söylememe  gerek bile yok sanırım.

5 yorum:

  1. bu siteye katılın türü bir link göremedim bennnnn::((

    YanıtlaSil
  2. Maalesef 01.03.12 itibariye google friend connect kullanılamıyor:(( ancak facebook sayfamdan takip edebilirsiniz , yada izlediğiniz bloglara ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. evet sanırım yapabildim, bilmiyorum ama aysu ve aslı ile hayat beni izlemeye almış ve bende bu sayede link oluşturdum. Teşekkürler Alev Hanım, bakalım daha neler öğrenicem :))

    YanıtlaSil
  4. Maşallah oğlunuz çok tatlı, sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ömürleri olsun inşallah. Aşılarını ihmal etmiyorsunuz değil mi:)))

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler sizinki gibi kocaman olur inşallah.aşılar takipte unuturmuyum , çok pimpirikliyim çok :))

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı