Mayıs 31, 2012

İzmir'liler İzmir severler

Bir aksilik olmazsa İzmir'e gidiyoruz bu akşam :) İlk kez göreceğiz İzmir'i ve çok merak ediyoruz.Küçük bir haftasonu gezisi diyelim: ) Birincisi kuzenimin bebeği olmuştu Şubat'ta onu görmeye gidiyoruz.İkincisi de canım aşkımın doğum günü yarın, o yüzden aylar öncesinden aldım uçak biletlerimizi, işyerimden iznimi ve süpriz yaptım kendisine.Farklı bir doğumgünü kutlaması olsun istedim .Yani bir taşla iki kuş :)

Tabi sözkonusu İzmir olunca, gezilecek yapılacak çok şey var.Hepsi sığmaz bile dört güne.İnternette gezinirken İzmir'de neler yapılır diye güzel bir yazı gördüm(burada) ve işime yarayan maddeleri aldım hemen.Tabi İzmir'li arkadaşlardan ilave maddeleri bekliyorum :)

1-Boyoz´un ne olduğunu hemen öğrenin ve evinize yakın bir boyozcu bulun.


2-Daha önceden yediğiniz adı kumru olan sandviçlerin hepsinin dandik olduğunu kabul edin, zira İzmir´deki kumruyu İzmir´den başka hiçbir yerde yiyemezsiniz.


3-Tarihi asansöre ile yukarıya çıkıp körfez manzarasının tadını çıkarın.



4-Çay içilip kuşlara gevrek atılabilen vapurlara binin ve karşıya geçin.

5-Kemeraltı´nda geçirilecek bir gün de öğle öğününü, tarihi Kemeraltı Börekçisi´nde su böreği yiyerek ziyafete dönüştürün. Hemen az ilerisinde bulunan Sefer Usta´nın henüz ülkede nam salmamışken işlettiği tarihi, ufacık dükkânda yiyeceğiniz kazandibi ile öğününüzü tamamlamayı unutmayın.

6-Kıbrıs Şehitleri Caddesi´nde dolaşırken sağa sola küçük sokaklara girin. Eski evleri, ilginç balkonları görün.

7-Mutlaka Bornova Çiçekliköy´de piknik yapın. Sabuncubeli mevkiinden Atatürk ile beraber kente yüksekten bakın.

8-Foça denildiğinde hangisi diye sormayın. O Eski Foça'dır. Gidin sahilinde güneş batarken birşeyler için.

9-Susuzdede´nin yerini soran çocuklardan uzak durun. Muhtemelen yankesicidirler.

10-Teleferik´e gidin. Sonra İnciraltı´na geçin, kır kahvesinde bir çay için.

11-Urla´ya gidin. Nobel Edebiyat Ödüllü Yorgo Seferis´in evini, unutulmaz ses Tanju Okan'ın evlerini göreceksiniz. Ünlü edebiyatçımız Necati Cumalı´nin evi de orada. Urla İskelesinde yürüyün.

12-Sokakta yürürken bir kuyruk görürseniz dalın kuyruğa. Siz de sıraya girin. Lokma dökülüyordur. Yüzsüzlük edin iki tabak isteyin. Çoğunlukla yadırganmazsınız.

13-Hisarönün´de Cin Ali´nin dürümlerini yiyin. Oradan çıkıp Kızlarağasına girin. Vitrinleri seyredin.

14-Topçu´nun yerine gidip çöp şiş yiyin.

15-Konak Pier´i bir alışveriş merkezinden ziyade bir tarihi eser gibi gezin. En ucuna gidip denizi seyredin.

16-Fuar dönemi olmasa bile arada bir Kültürparka gidin. Yeşillikler arasında dolaşın. Rahatlarsınız. Lünaparka gidin. Dönmedolaba binin. Bangır bangır müzik eşliğinde İzmir'e tepeden bakın.

17-

18-

19- ...

Eksik maddeleri tamamlayın lütfen :)

16 yorum:

  1. Eh daha ne olsun? Sayılı günde daha fazlası yapılamaz ki zaten. Şimdiden hoşgeldiniz güzel İzmirimiz'e !

    YanıtlaSil
  2. offf ama olmaz kii şimdi bu. Çook özledim İzmiri. Doğduğum şehri. 1 senedir gidemiyorum. Boyoz, deniz börülcesi, Bostanlı, Karşıyaka oo daha neler neler:) Sıcak insanlarını da unutmamak lazım. Durakta, otobüste birbirine selam veren sıcak insanlar, medeniyet şehri. Bu yaz gideceğim yine inşallah. Zaten sendeki bu listeyi tamamlamadn dönmemek lazım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evey yaa zaten tanıdığım bütün İzmir'liler bir başka aşık memleketlerine :) Bende beğeneceğime eminim, bolbol gezeceğiz inşallah :)

      Sil
  3. Izmir disaridan gelen icin hele hele istanbuldan gelenler icin cesme haricinde pek bos gelir...

    izmiri izmir yapan sohbetidir, sicak, neseli insanlari, sortuyla, parmak arasi terligiyle sokaklarda rahatca gezebilen kizlaridir, balkon yikayan babalaridir...

    YanıtlaSil
  4. oy oyy memleketimmmm :))) özlemişim çok yaa maddeleri okuyunca. Önce Kızlarağası, kemeraltı, konak pier, saat kulesi oradan vapurla karşıyaka :) 1 gün geçti bitti. Ha Karşıyakaya gitmeden bi de kültürpark sıkıştırıverirsiniz araya belki.

    Listede olmayan Sasalı var bi de. Emreyi mutlaka götürün. Doğal Yaşam Parkı. Kocaman bir hayvanat bahçesi. Safaride gibi zebraların, gergedanların, devekuşlarının bir arada gezdiği kocamaan bir alan var. Çok çok güzel ....:)

    Balçovada teleferiği ihmal etmeyin çıkıp arkada ortaya çıkan eşsiz manzaraya şaşırın :) Aynı güne hem inciraltı hem de asansörü sıkıştırada bilirsiniz. Asansöre çıkarkenki Dario Moreno sokağına bayılacaksınız :)

    Vaktiniz olursa Urlaya gitmişken devam edin Alaçatı'ya uzanın.

    Bizim için de gezin bol bol fotoğraf çekin. Gelip blogunuza ekleyin. Biz de ağzımızın suyu aka aka bakalım :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel anlatmışsın.hayvanat bahçesine kesin gidicez.

      Sil
  5. Bizde geçen hafta haftasonu 2 günlüğüne izmire gittik yetmedi hatta bunların hiçbirisini yapamadım görmek istediğim her yeri göremedim.Vakit dardı.İnşallah bir dahaki sefere.Umarım sizin gönlünüzce geçer.Çok güzel bir sürpriz olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inşallah bakalım, elimizden ne gelirse :))

      Sil
  6. boyoz madah bişi değil pek övüyor olsa da izmirliler :)),ayrıca simit ne alakaysa gevrek oluveriyor izmir sınırlarından girince :)) kızlarağasında kahve içip fal baktırın derim :)iyi eğlencelerr..

    YanıtlaSil
  7. Mmmm dalda baktıralım :))

    YanıtlaSil
  8. Bir İzmirli olarak şunu söylemk isterim İzmirin güzelliklerini ne güzel anlatmışın iyi gezmeler bloğunu izlemeye aldım selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde çok beğendik İzmir'i.Hoşgeldin bloguma.Güzel tariflerini ve blogunu bende izlemeye aldım :)

      Sil
  9. Bir kere gittim izmire ama çokkk güzeldi ya o şehirde yaşamayı isterim. Bende bloğuma beklerim.

    Görüşmek Üzere

    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. bayıldım bloguna takipteyim :))

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı