Mayıs 14, 2012

Bizim Süt Savaşımız...


4 aylık olduğumuzda bir sabah uyandık ve Emre bey meme emmek istemedi, evet evet, sabah uyandı ve rüyasında ne gördüyse, istemiyor…Biraz bekledim ve tekrar denedim yok , eliyle itiyor resmen.Eyvah yoksa bırakıyor mu???Korkunç bir duygu, oğluşum beni istemiyor.Ama benim hayallerim vardı, ilk 6 ay yalnızca anne sütü verecektim bebeğime, 2 yaşına kadar da emzirecektim. Ben okuyan, bilinçli anneydim, sütüm de vardı, sütüm olsun diye herşeyi yiyordum, sağlıklı besleniyordum, bebeğimle fazlasıyla ilgileniyordum…Yani hiçbir sebep yok ki beni istememesi için L Telaşla ve neredeyse ağlayarak aradım doktorumuzu. 
Bebeklerin bazen böyle davranabileceğini, ara denemeye devam etmemizi bu arada biberon kullanmamamızı, ara ara aç kalmaması için kaşıkla sağdığımız sütten verebileceğimizi söyledi.Hemen deneyimli anne olan arkadaşlarımı aradım.Onlarda doktorumuzla benzer şeyler söylediler…Bir iki gün böyle devam ettik, tabi ben kahroluyordum.Sonra farkettim ki gündüzleri emmeyen oğlum geceleri uyku arasında hiç sorun çıkarmadan emiyor çok güzel.Eee hal böyle olunca gündüzleri de uyumak üzere iken veya yeni uyandığında çaktırmadan emzirmeye başladım.Zaten 2,5-3 saatte bir yarım saatlik bir şekerlememiz oluyordu.O arada bende hemencik emziriyordum.

Naapalım bu savaşta her yol mübah J  Neredeyse 6 aylık olana kadar böyle devam ettik, sonra ne olduysa paşa yavaş yavaş tekrar emmeye başladı JNe büyük mutluluktu anlatamam…
Sonrasında çoğunlukla emzirdim, kilomuz iyi olduğu için doktorumuz ek gıda konusunda ısrarcı olamamamızı önerdi.Bende 9 aylık olup işe başlayana kadar bol bol emzirdim paşamı, zaten o kadar dikkatli besleniyordum ki bütün vitaminleri benden alabiliyordu heralde, hatta nefret ettiği demir damlasını vermediğimiz halde demir eksikliğimiz bile hiç olmadı :)

Süt savaşını biz kazandık oğlum ve ben.Şimdi 17 aylık ve işten eve gelmemi dört gözle bekliyor.Eve gelir gelmez memmem diyerek karşılıyor beni, yatak odamıza gidiyoruz hemen, süt köşemiz var bizim.Oraya oturuyoruz kucağıma oturup sabırsızlıkla bekliyor veee mutlu son…Keyfimiz bitince içeri gidiyoruz , birde son zamanlarda içeri alkışlayarak, hoplaya zıplaya gidiyoruz, eh mutluluğumuzu herkese göstermek lazım dimiJ

14 yorum:

  1. Tebrik ederim, azminiz ve sabrınız için.. Benim kızımda 13,5 aylıkken bir sabah uyandı ve emmek istemedi. Sonra da ne yaptıysam emmedi.. Ben 1 hafta "kızım beni istemiyor" diye iki gözüm iki çeşme tabii :))

    Bu arada, iade-i ziyarete gelmiştim, takibinizdeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz...13.5 ay emmiş olması gayet iyi bence, benimki çok küçüktü emmeyi bırakmak için izin veremezdim, çok şükür de devam etti:)

    YanıtlaSil
  3. merabalar, ben de ikizlerimi emzirememiştim :( küvezde kaldıklrı için biberona alıştılar ne yazıkki :(
    ben de makineyle sağdım, ancak 6 ay verebidim, içimde hala uktedir :(

    YanıtlaSil
  4. ikiz bebekleri emzirmek oldukça zor olurdu heralde, ilk günler en az 30 dk emdiklerini düşünürsek, olsun 6 ay bile süper hemde ikiz bebeklere.Benim anneme nazar değmiş ben 15 günlükken sütü aniden kesilmiş ve sonra muhallebi tabii :( o yüzden ben bebeğimi emzirmeyi çok istedim.Ben anne sütünün mümkün olduğunca verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Yani bebek emdiği halde ve hiçbir engel (sağlık vs.) olmadan, erkenden kesen annelere şaşırıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Azminizden ve başarınızdan dolayı tebrik ediyorum.Gerçekten çok önemli anne sütü.Bende sizi takipteyim.

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler ziyaretiniz için ve başarınızdan dolayı tebrik ediyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Ben kızımı çok az emzirebildim, hep sağarak verebildim sütümü. Biberona bir kez alışınca tekrar meme almak istemedi. Çok zor günlerdi, siz başarmışsınız ne güzel. Çocuk emdiği halde emzirmeyi bırakan anneler var onları gördükçe çok şaşırıyorum doğrusu. Oğlunuz çok şeker, o bacaklar tam yemelik duruyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun nasıl olursa olsun anne sütü verebilmek önemli, üstelik sağarak vermek daha çok özveri istiyor bence, çabanız çok değerli :) bende emmek isteyen çocuğa hele de sırf kendi rahatları için süt vermeyen annelere şaşırıyorum.bana şu anda bile kocaman oldu artık kes memeden diyenler var.hiç takmıyorum sütüm yettiği sürece 2 yaşına kadar devam inşallah.

      Sil
  8. aynı savaşı bende veriyorum uyanıkken emmiyor, yaklaşık 1,5 ay cok rahat emzirdim sonra nolduysa memeylw kavgası başladı hatta sütüm azaldı sanmıştım sonra gazdan kaynaklı oldugunu anladım yada cok uykusu geldiyse emmmek istemiyordu.ama şu an 3 aylığız halen devam ediyor ancak uyutuyorum uyanınca hemen emzirebiliyorum inanılmaz zor inşallah bende sizin gibi kazanırım ve birgün isteyerek zevkle emer beni,öyle imreniyorumki rahatça emziren anneleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hep imrenirdim öyle sağda, solda, kalabalıkta tasasızca emzirebilen annelere.Şimdi bizde öyle olduk.Bence pes etmeyin ve gerekli görmedikçe sakın mama vermeyin ki biberona alışıp tamamen vazgeçmesin emmekten.Ben anlattığım gibi 2-3 ay uyurken emzirdim, geceleri çok iyi emiyordu mesela bende 3 satte bir uyanmasa bile emziriyordum, hem sütüm azalmasın hem de bol bol emsin diye.Birde uyanıkken emmediği yada az emdiğinde sağıyordum kalan sütümü ki yine azalmasın diye ve belki ileride kullanırız diye.Çok şükür ihtiyacımız olmadı.Ama inan emmeyi tamamen bıraksaydı bile sağıp biberonla vermeye kararlıydım.Şu an 22 aylık ve hala emiyor, bakalım nasıl bırakacak.Umarım sende doya doya emzireceğin günlere kavuşursun.

      Sil
  9. İlk 2 ay kilomuz oldukça iyiydi ama bu ay düşmüş 500 gr ama yinede doktorum mama yok dedi emziriyordumda ama az emiyormuş demekki hatta emdikten sonra sagiYorum acaba sütümmu az die ama delilde sagip veriyorum bende bazen iciyor bazen icmiyor refluden şüpheleniyor doktorumuz bakalım ilaç kullanıyorum.guzel dilekleriniz icin cok teşekkürler insallah bende rahatça emzirebilirim öyle cok istiyorumki onunla konuşarak Emzirmeyi :( sizin hikâyenizde bana destek olucak kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 500 gr çok da az sayılmaz zaten 4,5,6 aylarda giderek azalıyor kilo alımı, doktorun dediği gibi reflü de olabilir.Doktor söylemiştir ama emzirirken biraz daha eğimli tutabilirsin, yani çok düz yatmazsa emerken midesi de daha az rahatsız olur.hiç bozma moralini, bol su iç ve her fırsatta emzir.

      Sil
  10. tebrik ederim azminize hayran kaldım. çoğu insan emmiyor diye bırakabiliyor emzirmeyi ve mama veriyor hemen.
    Annelik uğraşmak demek sınırları zorlamak demek bence. sınırları zorlayan annelere hayranım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, bu konuda evet gurur duyuyorum kendimle, zor günlerdi gerçekten ama şimdi gülümseyerek hatırlıyorum.

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı