Mayıs 27, 2012

Ammannnn Uyanmasın :))

Merak ettiğim bir konu var.

Emre uykusu çok hafif bir çocuk.Yeni doğduğunda sağolsun çok zor uyur hemen uyanırdı.Şöyle ki; ilk üç ay en erken saat 01:00 da uyuyabiliyorduk.Genellikle 04:00.Gündüzleri de eh işte.Ama çıt çıkmayacak haaa.Öyle çocuğu sesli ortama alıştıralım olayına hiç giremedik biz, uyuyunca çıt çıkarmıyorduk ki biraz dinlenelim.Her çocuğun huyu farklı kardeşim, hariçten gazel atmakla olmuyor.Akşamları ise babasıyla nöbetleşe omzumuzda gezdiriyorduk evin içinde, tam uyudu yatıralım derken gözlerini kocaman açıp bakıyordu yüzümüze ve basıyordu çığlığı :) ta ki artık uyku dayanılmaz olunca pes edip uyuyordu.Ayakta sallamak mı? Mümkün değil, daha ayağıma koyarken kıyametler kopuyordu.Gezecek beyefendi.Gaz sancısıdır dedik, kolik dedik, bazen fön bazen aspiratörün sesinde uyuttuk.Öylemi yapsak, şunu mu denesek derken 4 aylık oldu ve yavaş yavaş düzene girdi uykuları.Tabi bunda her akşam aynı saatte banyomuzu yapıp belirli bir uyku seramonisi oluşturmamızın da faydası var.Sonraları ayakta sallanmaya da alıştı, hemde fena halde.Bir ara gündüz uykularını sadece ayakta yapıyordu.2 saat kadar :)Sallamayı bıraktığım anda uyanıp ağlıyordu.Şimdi ise yalnızca emzirirken uyumayı seviyor.Akşamları saat 10:00 gibi kuzu kuzu uyuyor.Çoook şükür :))

Yalnız merak ettiğim konu şu; uyuyor iyi güzel de kurulu saat gibi tam 30 dakika sonra uyanıyor ağlamaya başlıyor.Odaya gittiğimde ayağa kalkmış yatağın kapıya bakan tarafına gelmiş mızmızlanarak beni bekliyor.Beni görünce gülümsüyor.Kucağıma alıyorum bir iki pış pış gitti :) Sonra uykuya devam.Uykusunu alıp uyandığında ise keyifli sesler çıkararak uyandığını duyuruyor bize:)

Soru 1 : Çocuklar neden uyanınca ağlarlar ?
Soru 2 : Birde hadi uyandın, dön arkanı devam et uyumaya, bizi neden rahatsız ediyorsun ? :))
Soru 3 : Uyku sersemi nasıl ayağa kalkarsın ve karanlıkta nasıl yönünü bulup kapıya doğru ağlarsın? :))

Neyse uyanmadan yazabildim yazımı :))

11 yorum:

  1. Canım, bu modeller böyle, bizi rahatsız etmek üzere programlanıp gelmişler :))

    Bizimki de şu ara sapıttı.. Doğduğu günden beri 2 yıldır mışıl mışıl uyuyan çocuk, taşındığımızdan beri gecede 5 kere uyanıp anneeeaaa diyo :)) Bir ayda feleğim şaştı, gece başka yerde yatıp, sabah başka yerde kalkmaktan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yeni evi yadırgamış sizinki.Bizim geçen sene ilk tatilimizde emre 3 gün uyumamış, hiçbişey yememişti :) sonra alıştı ama biz tatilden erken dönmeyi düşünmüştük :)

      Sil
  2. Yanıt1: İlgi, sevgi bebeği bunlar!!
    Yanıt2: Yanıt 1'e bağlıyorum yine :)
    Yanıt3: Melek oldukları için içgüdüleri fazlaca gelişmiş. Bizde büyüdükçe azalan bir özellik...
    Emre'ye bol uyku, sizlere de bol dinlenme dilerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bütün gece bol bol ilgineniyoruz :))

      Sil
  3. benim kizda öyleydi tatlim bi süre sonra kendi kendine düzene giriyo bu durum:)
    amannnnnnn uyanmasinnnnnnnn:)

    YanıtlaSil
  4. şimdi iyi çok şükür bebekliğine göre, bizde çok şey mi istiyoruz ne, çocuklar sorunsuz yesin, içsin, uyusun :))

    YanıtlaSil
  5. biz de şu an uyku konusunda çooooook muzdaripiz:( ne yapacağımı şaşırdım.. sabah 5e kadar 7-8 kez uyanır mı bir insan?? yat kalktan halim duman:) Allah kolaylık versin hepimize.. (bloğunuzu çok beğendim bu arada bundan sonra taikipteyim inşallah)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanla onca sene alışamadığı uykusuzluğa alışıyor insan :) hoşgeldin :) bizde sizi severek izliyoruz :)

      Sil
  6. :))bizde de bu ara aynı muhabbet var maalesef.. gece en az 5 kere uyanıyor.. hemde öyle böyle değil sanırsın kesiyolar.. kaç kere sendeledim uyku sersemi korkudan.. hatta bi kere ciddi bir şekilde kafamı duvara çarptım.. :)) büyüyünce geçecek inşallah..

    YanıtlaSil
  7. aynen yaa..ben de bu soruların cevabını merak ediyorum..ve ben daha fenasını yapıp alıp hoop aramıza yatırdım..simdi 3ümüz yatar hale geldik :(

    YanıtlaSil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı