Ocak 12, 2014

Cevizli Bar

Tarif kitabımdan ilk denememi yaptım.Güzel bir tatlı ama yoğun bir tatlı :) küçük bir dilim yeter.

Kurabiye Tabanı;
-30 gr ince kıyılmış ceviz
-100 gr pudra şekeri
-300 gr un
-bir fiske tuz
-250 gr tereyağı

Üst Harcı;
-100 gr bitter çikolata
-125 gr tereyağı
-150 gr şeker
-180 ml pekmez
-350 gr ceviz
Yalnız kitaptaki tarif bu olmasına rağmen ben tamamına uymadım baştan söyliyeyim.Örneğin yağı kurabiye tabanında ve üst harçta 50 şer gr az kullandım, harcın içine 100 gr şeker koydum.Birde evdeki ceviz yetmeyince içine biraz da kayısı çekirdeği koydum :) Yani tarifi biraz kişiselleştirdim :)

Kurabiye tabanı için cevizleri un gibi çekiyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.Kare borcama güzelce yayıp 15-20 dk 180 derecede pişiriyoruz.

Diğer tarafta çikolata ve tereyağını benmari usulü  eritiyoruz. Diğer harç malzemeleriyle karıştırıp pişen tabanın üzerine döküyoruz, sonra bir 10-15 dk daha pişiriyoruz. Üst harç köpük köpük olup pişiyor.

Dikkat  fazla pişince kenarları çok kuruyor. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun :)

İşte son hali :)

10 yorum:

  1. ooo amanınn harika gorunuyor, ben isteyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen gönderiyorum :) bu arada sende de bir tarif gördüm sanki :)

      Sil
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, tadına bakanlar da aynı fikirdeler :)

      Sil
  3. Nasıl tembelim bu aralar, zaruri yemek pişirmek dışında neredeyse kaçıyorum mutfaktan. Ellerine sağlık çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, evet bazen gerçekten öyle oluyor insan:(

      Sil
  4. Karnımın çok aç olduğu şu saatte bu fotoları görmek iyi gelmedi bana, yiyesim var 3-5 dilim:)

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. olur tabi neden olmasın, hatta şekeri az koyup kuru üzüm bile eklenebilir :)

      Sil

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı